Legea offshore. PSD, ambuscadă tip Robin Hood: Stakeholderii, panicați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Comisiile reunite de buget, industrii și administrație au modificat pozitiv Legea offshore, luni seară. 

Deși ședința a început nu tocmai încrezător și părea că deciziile au fost deja luate, trec repede două amendamente, legea ajunge în plen și se și votează, delegația concesionarilor a ajuns la dezbateri mai târziu și relaxați, ceva s-a schimbat. 

Româniacurată.ro scrie cum, deodată, a apărut o ”taxă nou-nouță, cu nu mai puțin de nouă praguri. Pare mai mică decât cei 80% (din ce depășește 85 lei/MWh) pe care îi înlocuiește, dar totuși substanțială și atent-calibrată pe nouă praguri.”

Ambuscadă

Sursa citată scrie cum concesionarii nu mai stăteau atât de confortabil pe scaun: ”Și românii din delegația concesionarilor încep să simtă ce se întâmplă… Este o ambuscadă! Dar sigur au înțeles bine? Și cine are curajul să le spună șefilor? Mai trece o oră până se găsește răspunsul la cele două întrebări. Moment în care în rândul „stakeholderilor" se instalează panica. Mark Beacom, care intrase alb, e acum roșu-vinețiu.”

Abia după ce s-a votat, ei au fost chemați să-și spună punctul de vedere. S-a votat pentru România și deputații au plecat spre plen. 

Stakeholderii amenință voalat că pleacă și spun că ce s-a întâmplat acolo nu li s-a mai întâmplat niciodată. 

Legea a fost schimbată în bine în ultimul moment după forma devastatoare pentru România trecută de Senat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel