Legea offshore, promulgată de Klaus Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Klaus Iohannis   Foto: Andreescu Crișan
Klaus Iohannis Foto: Andreescu Crișan
Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri Legea Offshore.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 25 mai 2022, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 262/11.05.2022)”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Legea offshore a fost aprobată în această lună de Camera Deputaților.

„Practic, România, în urma adoptării acestui proiect legislativ, poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Au fost blocate până acum. Proiectul aduce stabilitate, predictibilitate, un sistem fiscal prietenos. Dăm certitudinea investitorilor că modelul fiscal, redevențele vor rămâne aceleași pe toată perioada acordurilor petroliere. Mai mult, asigură secutatea energetică a României”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, în timpul dezbaterilor.

Proiectul fusese aprobat anterior și de Senat, scrie Mediafax.

Vicol: De ce Legea offshore e foarte bună pentru România 

„România devine o țară independentă energetic! M-a depășit total circul din Parlament legat de Legea offshore. Adică faci circul pe care îl faci, votezi legea, că e înspre binele românilor, dar spui totuși că actuala coaliție de guvernare nu îi ajută deloc pe români”, a spus Laura Vicol în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„60 la sută statul român are profit, 40 la sută investitorii. Vin bani la bugetul de stat, îmi câștig independența energetică. Este o lege foarte bună pentru România, care trebuia făcută de multă vreme. România este o țară plină de resurse, resurse de toate felurile. Pentru ce trebuie să mă duc să cumpăr din altă parte, când pot să produc în țara mea?!”, a mai spus Laura Vicol.

„Nu este o lege perfectă, dar este o lege bună pentru România”, a subliniat Laura Vicol.

CITEŞTE ŞI Virgil Popescu: România poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Proiectul aduce stabilitate, un sistem fiscal prietenos

„Practic, România, în urma adoptării acestui proiect legislativ, poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Au fost blocate până acum. Proiectul aduce stabilitate, predictibilitate, un sistem fiscal prietenos”, a declarat Virgil Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel