Legea offshore, în discuţii la coaliţie. Elena Cristian: Nu putem avea independenţă cu o singură lege. Alte ţări ştiu ce fac pe 5 ani, noi nu!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Elena Cristian
Elena Cristian
Legea offshore, prin care România ar putea să exploateze gazele din Marea Neagră, ar urma să fie aprobată pe repede înainte de Parlament, existând un acord în acest sens în coaliţia de guvernare. 

În acest mod, România ar urma să ajungă la independenţă energetică, afirmă surse politice citate de România TV. 

Întrebat despre momentul când România va putea extrage gaz din Marea Neagră, premierul a amintit de angajamentul pe care liderii coaliţiei şi l-au asumat ca, în următoarele doua luni legea offshore să intre în Parlament. 

Ramâne de văzut dacă in lege va fi menținută varianta 60 la sută din venituri către statul român, 40 la sută către cei care scot gazul, deoarece premierul Nicolae Ciucă a  declarat: ”Urmează să vedem. Cifrele sunt cele pe care le-aţi spus dumneavoastră. (...) Cei care trebuie să fie mulţumiţi sunt cei care susţin şi argumentează proiectul de lege, nu mă pricep la energie şi nu pot să spun dacă este nevoie să fiu eu mulţumit. Aici este vorba de a fi o lege care să asigure trecerea la exploatarea gazelor, iar România să fie beneficiarul acestui proiect”, a punctat premierul, la începutul lunii martie. VEZI MAI MULTE AICI

Elena Cristian: E nevoie de mai mult. Nu putem avea independenţă cu o singură lege

 

"S-a discutat mult, promisiunile sunt de 2-3 de ani, despre faptul că această lege ne-ar asigura independenţă energetică. Dar trebuie să vedem proiectul în forma finală, pentru că totul este cu dus întors. Eu mă aşteptam ca discuţiile despre lege să fie în spaţiul public, să fie transparenţă decizională. De doi ani se discută de modificări la această lege. Eu nu cred că putem vorbi de independenţă energetică într-o singură lege. Cred că trebuie să existe un plan pe termen lung, plan care nu există la noi. Toate ţările şi-au făcut strategii, ştiu ce vor face în următorii 2-3-5 ani, doar noi facem în spatele uşilor închise, nu ştim ce va ieşi. Cred că e nevoie de ceva mai mult pentru independenţă energetică, pentru o stabilizare a preţului la gaze şi energie şi pentru o strategie pe termen lung", a declarat Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, la România TV. 

Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului, a anunţat că "legea offshore este pe primul punct al ordinii de zi la şedinţa coaliţiei". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel