Legea lui Nazare (PNL) privind salarizarea: Sporurile pentru condiții de muncă vor fi integrate în salariul de bază / vezi aici detaliile
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Nazare   Foto: Crișan Andreescu
Nazare Foto: Crișan Andreescu
Potrivit expunerii de motive a senatorului Alexandru Nazare (PNL), privind legea salarizării personalului plătit din fonduri publice, din cauza distorsiunilor generate de modificările prin ordonanțe de urgență, sporurile din prezent ale unor bugetari au ajuns la sume astronomice.

„Astfel, deși legiuitorul a prevăzut o ierarhizare a funcțiilor publice, în baza unor coeficienți de ierarhizare și în temeiul complexității muncii și al pregătirii profesionale, modificările legislativ succesive, operate de regulă prin intermediul ordonanțelor de urgență, aparent nesemnificative, prin care au fost introduse unele sporuri salariale pentru condiții de muncă au generat distorsiuni majore între valoarea salariului de bază, a soldei de funcție/salariului de funcție și indemnizațiile din încadrare în cuantumul sporurilor pentru condiții de muncă, reglementate și anexele nr. I-VI ale Legii-cadru n.r 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Tot potrivit expunerii, „sporurile reglementate în aceste condiții variază de la 10%-15% și ajung până la 100% și chiar și peste această valoare, pentru anumite funcții de execuție și pentru unele familii ocupaționale, generând o imagine distorsionată asupra veniturilor brute totale ale angajaților din sectorul public”.

2. Inquam Pho... (salarii-romania-bani_78923700.jpg)

Senatorul PNL, Alexandru Nazare, propune introducerea cuantumului brut al sporurilor pentru condiții de muncă  în salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție și indemnizațiile de încadrare, „în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții”.

Totodată, în expunerea de motive, se mai propune ca „începând cu data intrării în vigoare a prezentei propuneri legislative, sã se abroge sporurile pentru condiții de muncă reglementate de art.23 din Legea-cadrul nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările si completările ulterioare, precum și de anexele nr. I-VIII ale legii”.

Senatorul Nazare garantează astfel că „prin măsurile propuse, cuantumul niciunui salariu, soldă de funcție/salariu de funcție și indemnizație de încadrare nu va scădea, ci sporurile pentru condiții de muncă vor fi integrate în salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție și indemnizațiile de încadrare”.

2. -imagine fara descriere- (lege-3_96794000.jpg)

3. -imagine fara descriere- (lege_10719800.jpg)

4. -imagine fara descriere- (lege-2_45695700.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel