Data publicării:

Legea insolvenței va fi contestată de PNL la CCR

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Partidul Național Liberal va sesiza Curtea Constituțională privind forma adoptată a Legii privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență. Liberalii susțin că  actul normativ încalcă dreptul la apărare al cetățenilor. Proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaților cu 212 voturi pentru, 111 împotrivă și 8 abțineri.

"Partidul Național Liberal va sesiza Curtea Constituțională privind forma adoptată a Legii privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență. Actul normativ încalcă dreptul la apărare al cetățenilor, românii fiind obligați să plătească la Buletinul Procedurilor de Insolvență pentru a afla că sunt parte într-o procedură judiciară și pentru a putea ataca în instanță eventualele hotărâri judecătorești pe care le consideră netemeinice", se arată într-un comunicat al PNL.

Liberalii susțin că odată cu adoptarea inițiativei, angajații marilor societăți comerciale aflate în dificultate din cauza crizei economice sunt lăsați la mâna furnizorilor de electricitate și de gaze, neplata facturilor în timpul procedurii de insolvență, după o perioadă de 90 de zile, ducând la sistarea aprovizionării cu energie și gaze și distrugând orice șansă a societății de a se redresa.

"PNL atrage atenția asupra acestui fapt mai ales că, dacă legea era în vigoare în această formă la momentul intrării Oltchim și Arpechim în insolvență, societățile ar fi fost date la fier vechi și mii de locuri de muncă ar fi fost pierdute în mod iremediabil", susțin liberalii.

Citește și: Codul Insolvenței, declarat neconstituțional de CCR

Solicitarea deputaților liberali de retrimitere la Comisia juridică, de disciplină și imunități a Legii privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență a fost respinsă de majoritatea parlamentară, "refuzându-se astfel cetățenilor români dreptul de a beneficia de reglementări care să vizeze și insolvența persoanelor fizice", se mai arată în sursa citată.

Insolvența persoanelor fizice a fost susținută în cadrul dezbaterilor de reprezentanții Consiliului Suprem al Magistraturii, precum și de cei ai Ministerului Justiției.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel