Legea despre MEDICI ajunsă la promulgare, pe masa lui Klaus Iohannis. Ce se întâmplă după pandemie, anunțul Dianei Păun
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Diana Păun a vorbit în dezbaterea DCNews despre ce se va întâmpla cu medicii care au fost angajaţi în starea de urgență declarată, pentru prima dată în context pandemic, în urmă cu doi ani.

Diana Loreta Păun, consilier prezidenţial, a avut o intervenţie în cadrul dezbaterii publice de pe DCNewsTV, "Doi ani de la primul lock-down. Riscuri și amenințări de sănătate în era post-COVID", prin care asigură personalul medical care a fost angajat pe stare de alertă că va avea posibilitatea să rămână în sistem, pe locurile unde au fost angajaţi şi detaşaţi fiecare, şi după 31 martie. Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, pe 8 martie, proiectul de lege care prevede că personalul angajat în perioada stării de alertă poate rămâne să lucreze în domeniul în care a activat pe perioadă nedeterminată.

”Să nu uităm că aceşti oameni s-au pregătit la locul de muncă”

"Este o lege la promulgare care tocmai ce a venit de la Parlament, prin care se va da posibilitatea organizării de examene pentru personalul din sistem. Să nu uităm că aceşti oameni s-au pregătit la locul de muncă, ca să mă exprim mai puţin academic. Realmente, au învăţat ce trebuie să facă şi ar fi păcat, dacă ei îşi doresc să rămână în sistem, să nu fie păstraţi. Ştiţi cât de gravă era problema deficitului de personal medical pre-pandemic. Iată că pandemia "a rezolvat" şi această problemă, în sensul că au venit către sistemul medical oameni care doresc să rămână şi să lucreze, ceea ce este extraordinar." a spus reprezentantul Departamentului de Sănătate Publică.

Instituţiile care au salariaţi angajaţi fără concurs în perioada stării de alertă pot organiza examen pe post, în vederea ocupării posturilor de către respectivii salariaţi pe o perioadă nedeterminată. Examenul se organizează anterior încetării contractului de muncă pe perioadă determinată. Încadrarea personalului are, fără doar şi poate, efecte pozitive din punctul de vedere al asigurării resursei umane în unităţile cu deficit de personal din toată ţara. Este vizat de acest proiect de lege personalul din sistemul sanitar, structurile MAI şi sistemul de asistenţă socială. 

Citește și: EXCLUSIV  Consilierul prezidențial Diana Păun, la doi ani de la primul lockdown din România: Au EȘUAT! E greu de spus dacă pericolul a trecut

Dezbaterea completă poate fi urmărită aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel