Legea care îi trimitea pe şoferii băuţi, drogaţi sau fără permis după gratii dacă făceau accidente mortale, respinsă. Robert Cazanciuc: Voi relua iniţiativa
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Artyom Kulakov, pexels
Fotografie de la Artyom Kulakov, pexels
Senatorul social democrat Robert Cazanciuc anunţă că va relua proiectul de lege care obligă la trimiterea după gratii a şoferilor băuţi, drogaţi sau fără permis care au provocat accidente rutiere mortale. 

"România ocupa, în anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc în Europa la numărul de morți în accidente rutiere. 1.779 de decese în total. Una dintre cauze o reprezintă consumul de alcool sau de substanțe interzise, pe lângă neglijență sau calitatea infrastructurii rutiere.

În anul 2019, am demarat o inițiativă de modificare a legislației penale astfel încât niciun șofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea.

Datele furnizate de Poliția Română și de Ministerul Justiției arată o realitate sumbră: 20.000 de persoane trimise în fața instanțelor de judecată în fiecare an pentru conducere fără permis, sub influența drogurilor sau băuturilor alcoolice. Tot în fiecare an își pierd viața sau sunt rănite grav, în accidente produse de cei care conduc fără permis, băuți sau drogați, aproximativ 500 de persoane. În Capitală, cel puțin, în luna iulie, au fost descoperiți la volan mai mulți șoferi drogați decât băuți.

Din rațiuni politice absurde și în mod sfidător la adresa interesului general al societății de a proteja în mod real viața și de a pune capăt carnajului de pe șosele României, inclusiv prin pedepse foarte aspre care să aibă un rol preventiv profund inhibitor, inițiativa a fost respinsă de camera decizională pentru că „vine în contradicție cu filosofia actuală a Codului penal”.", a scris Robert Cazanciuc pe Facebook.

Cazanciuc: Voi relua iniţiativa. Să ştie toţi că vor merge direct la închisoare"Astăzi, de Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, anunț public că voi relua inițiativa pentru modificarea legii împotriva șoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce și provoacă accidente rutiere mortale.

Cu alte cuvinte, toți cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuți sau drogați trebuie să știe că vor merge direct la închisoare în situația în care vor produce un accident rutier soldat cu victime.

O inițiativă în memoria lui Ciprian, Ion, Gheorghe, Alexandru și a celor 100 de persoane care au pierit pe șosele din data de 8 iunie 2021(momentul votului de respingere din Camera Deputaților) și până astăzi, din cauza unor „șoferi” inconștienți.

În memoria Anastasiei, fetița care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un șofer fără permis , într-o goană nebună prin localitate.

N.B. Numele Anastasia provine din cuvântul grecesc „anastas” care înseamnă renaștere (sau înviere). Pentru că morții de pe șosele nu vor învia, această inițiativă va renaște pentru a-i proteja pe cei dragi", a mai precizat senatorul.

Culiță Sterp, accident în Cluj. Ar fi fost beat și ar fi trecut pe roșu la semafor

Două mașini s-au ciocnit într-un accident, săptămâna aceasta, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca. Manelistul Culiță Sterp este una dintre persoanele implicate.

Culiță Sterp, posesorul bolidului de lux de culoare albastră, ar fi forțat culoarea roșie a semaforului, izbindu-se apoi de o altă mașină de culoare albă care circula regulamentar. Vezi galeria foto!

Potrivit primelor informații, Culiță Sterp ar fi fost beat și ar fi trecut în mare viteză pe culoare roșie a semaforului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel