Lege tutun. Teodorovici: Cei care se ocupă de contrabandă au motiv de teamă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că de la 1 ianuarie 2020 va intra în vigoare un proiect al trasabilităţii produselor din tutun.

"Un proiect foarte important este acela al trasabilităţii, de la 1 ianuarie 2020, în România, această trasabilitate a tot ceea ce înseamnă tutun, pachete cu ţigări, va putea fi urmărită la nivel european şi, implicit, şi în România. Asta înseamnă că va putea fi urmărită intrarea, dar vom putea urmări şi parcursul ţigărilor şi al tutunului.

Cei care sunt în zona de contrabandă pot să aibă încă un element de teamă şi de renunţare la această practică pentru că vom şti exact ce intră, unde se duce, pe fiecare raft în parte, asta fiind încă o măsură de a opri acest fenomen al contrabandei. Este şi un angajament şi este bine ca lumea să ştie foarte bine că de la 1 ianuarie în România această trasabilitate a zonei de tutun va fi asigurată", a afirmat ministrul Teodorovici, care a participat la Giurgiu la conferinţa de lansare a campaniei naţionale intitulată "Contrabanda e crimă organizată".

Nivelul cel mai mare al contrabandei cu ţigări 

Din datele statistice prezentate de organizatori la eveniment a reieşit faptul că nivelul cel mai mare al contrabandei cu ţigări este în partea de nord-est a ţării, respectiv 29,5%, în sud-vest procentul fiind de 22,3% , în regiunea de vest de 21,8%, la nord-vest de 13,2% şi la sud-est de 10,9%.

La eveniment au mai participat şi vicepreşedintele ANAF, Ştefan Cosmin Doliş, şeful biroului echipei canine vamale, Alexandru Ioniţă, şi directorul Centrului de afaceri şi Comunicare JTI România, Moldova, Bulgaria, Gilda Lazăr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel