Lege privind telefonul la volan, percheziție informatică. Titi Aur: Trebuie să ai puterea să te delimitezi. A depășit alcoolul în producerea de accidente
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Titi Aur a spus care este cea mai periculoasă distragere la volan.

În cadrul emisiunii De Ce Conducem, la DC News, Titi Aur a explicat cât de dăunătoare este utilizarea telefonului mobil de către șoferi și a venit cu o propunere care, mai mult ca sigur, va duce la o scădere a numărului de accidente:

„Cea mai periculoasă distragere și fenomenul cel mai periculos din ultimii ani este telefonul mobil. Când a apărut, era utilizat doar pentru vorbit, însă acum telefonul mobil a devenit un device care face de toate. Ai și mail-ul, ai și WhatsApp-ul, ai și tot felul de informații, ai știri, ești tentat să scrii, să transmiți, etc. Trebuie să ai puterea să te delimitezi de el, pentru că reprezintă un pericol foarte mare.

Telefonul mobil a ajuns pe plan mondial să depășească alcoolul în cauzarea de accidente. Sunt foarte multe accidente și, din păcate, nu se poate face o analiză clară. Când vine poliția, nu poate demonstra că tu vorbeai la telefon. Dacă ar fi după mine, eu aș face legea astfel încât atunci când vine polițistul și face constatarea, pe lângă testul de alcool și cel antidrog, să-ți facă și percheziție informatică la telefon. Doar să vadă dacă vorbeai, primeai sau trimiteai mesaje în momentul accidentului.

Pe de o parte ar trebui implementat acest lucru pentru a fi o 'sperietoare' pentru șofer, iar pe de altă parte pentru a determina cauza accidentului. Dacă vom face chestia asta, ne vom îngrozi. Un procent foarte mare de accidente este cauzat de telefonul mobil“, a spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Cum să depășești pentru a avea un consum cât mai mic. Titi Aur te învață să „curgi“ cu mașina pe șosea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel