Lege PPP. Daniel Florea: "Nu avem normele". ANUNȚ despre locuințe - VIDEO
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 14 Martie 2018, 14:30
WhatsApp
S-a dat Legea parteneriatului public privat (PPP), însă nu există normele, spune Daniel Florea, primarul Sectorului 5.

"S-a dat Legea parteneriatului public privat (PPP), dar nu avem normele. Niciodată o instituție publică nu va avea atât de mulți bani pe cât ar putea să atragă din piață, în condițiile în care sunt foarte mulți investitori interesați. Sectorul 5 este, ca mărime a populației, penultimul, mai mic e numai sectorul 1 ca număr de oameni. Și din cauza faptului că avem sute de hectare libere în sector, unde nu putem să construim. Am dat acum drumul la PUZ-ul coordonator al sectorului și ne-a contestat unul dintre licitatori pe motivul că prețul cu care au câștigat ceilalți este prea mic. Și iar suntem la CNSC", a spus Daniel Florea, în cadrul unui interviu acordat DC News.

"De exemplu, la fosta fabrică Rocar sunt 40 de hectare. Din cauza faptului că pe o latură este acea stradă cu șina dezafectată pe care mă chinui de o lună și ceva să o iau de la CFR. Ea nu e funcțională. E o lungime de 7 km", a explicat primarul. "Există un proprietar al fabricii care vrea să facă dezvoltare, dar, din păcate, e sugrumat de imposibilitatea de a se intra acolo", a adăugat acesta.

[citeste si]

Locuințe

În cadrul interviului, a discutat și despre locuințele pe care urmează să le construiască, fiind vorba de un proiect extrem de important. "Eu am 110 hectare luate de la MApN, pe Antiaeriană, unde o să încep să construiesc locuințe. 40.000 de unități locative, cel puțin. Asta înseamnă vreo 140.000 de oameni care se pot muta acolo. Am deja discuții foarte avansate la Ministerul Dezvoltării pentru a putea începe anul acesta să construiesc 240 de apartamente - locuințe sociale și 240 de locuințe de serviciu. Am deja aprobările pentru construirea unei maternități în zona respectivă și a unui bazin olimpic. Dacă ni se vor da acele norme (n.r. de la PPP), ar merge mult mai repede", a declarat primarul Daniel Florea.

VEZI ȘI Bucureşti, sector 5, Cartierul Viitorului. Daniel Florea, veste uriaşă: E cel mai mare proiect imobilar

Răspunsul complet, mai jos:

VEZI INTERVIUL INTEGRAL AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?