Lege pentru înlăturarea muncii la negru în modă. Ștefan Farrell: Modelele trebuie respectate și să învețe și ele să fie respectate!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Facebook Stefan Farell
Foto Facebook Stefan Farell
Ștefan Farrell, cunoscut ca Regele Modelingului din Transilvania, a oferit un punct de vedere despre fenomenul muncii la negru în industria modei.

'Vreau să opresc munca la negru în tot ceea ce înseamnă modă. Mă deranjează faptul că numeroși designeri din România nu lucrează legal cu modele prin intermediul agențiilor. De asemenea, modelele nu respectă contractele de management atunci când le semnează pe o perioada de timp de 1, 2 sau 3 ani și se vând pe 100 de lei sau pentru o poșetă. Modelele trebuie respectate și să învețe și ele să fie respectate!' a spus Farrell.

Proiect de lege

'Doresc inițierea unui proiect de lege din partea câtorva parlamentari cu care sunt în tratative prin care să stopăm munca la negru pentru manechine. De asemenea, dorim să oferim modelelor două șanse: job prin agenții sau modele freelancer cu drept de lucru oferit de Finanțe prin care se plătește anual o taxă, o cotă forfetară. Sistemul de lucru cu manechinele să fie bine stipulat prin practica forfetară! Nu avem nimic cu cei care lucrează freelancer, dar să lucreze legal. Noi, agențiile, înțelegem orice companie fashion la început de drum și îi ajutăm cu drag și fără bani pentru a-și crea imaginea, însă nu suntem de acord să ne contacteze modelele în privat care au deja contracte. Eu și Cătălin Botezatu vom organiza o caravană națională de informare prin care vom aduce la cunoștință modalitatea de lucru în industria modei.', a concluzionat Ștefan Farrell, pentru DC News.

VEZI ȘI Practici negre în lumea modei. Cătălin Botezatu: Hai să fim realiști! Vă dați seama că nu se va ajunge la un proiect de lege...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel