Lege conducere defensivă. Titi Aur: Bani mai mulți la buget și sânge mai puțin pe șosea, dar nu se vrea. Nu am înțeles de ce
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Titi Aur a vorbit despre legea care permite șoferilor să facă ore de conducere defensivă.

Titi Aur a fost invitat la emisiunea De Ce Conducem, la DC News, unde a vorbit despre legea care permite şoferilor să facă ore de condus defensiv, pe care apoi să le deconteze din impozitul pe venit. Potrivit acestuia, legea ar reduce numărul de victime pe șosele și, totodată, ar aduce bani statului.

„Proiectul de lege prevede un lucru extrem de important. Poliția să primească listele cursanților în fiecare an, sau la șase luni, și să compare eșantionul de școlarizați cu media națională sau cu unii neșcolarizați, ca să se vadă cât a scăzut numărul de accidente, victime, penalizări, etc. Concluzia arată că statul câștigă bani, nu pierde.

România consumă anual 3,3 miliarde de euro ca urmare a victimelor din accidente și încă 1,5 miliarde se plătește pe daune. Se plătește prin asigurare, dar tot din buzunarul românului, pentru că o companie privată, dacă are daună mare, pune primă de asigurare mare. Dacă scade dauna, scade teoretic și prima. Banii care se dau de la buget cu tot ce înseamnă cheltuieli pe morți, răniți, etc, sunt calculate și de către Banca Mondială, și de către Comisia Europeană, iar aceste calcule sunt puse pe siteul ARR“, a precizat Titi Aur.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  „Regula șvaițerului“ și telefonul la volan, chiar și când avem hands-free. Titi Aur: Influențe psihologice grave / video

Titi Aur: Nu am înțeles de ce nu se vrea

„O scădere a accidentelor doar cu 20% se întâmplă sigur în condițiile în care se face un program coerent. Această scădere înseamnă vreo 600 de milioane de euro, bani care ar putea fi băgați, de exemplu, în zona asta de cursuri de conducere defensivă, ceea ce ar înseamna bani mai mulți la buget și sânge mai puțin pe șosea.

Culmea e că persoana de cel mai înalt rang de funcționar public din România se opune acestui proiect. Nu am înțeles de ce. Mai mult, mai face și afirmația că nu au ce să-i facă miniștrii, că vin și pleacă“, a spus, la DC News, Titi Aur.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  De ce conducerea defensivă nu e doar preventivă. Titi Aur: Când mergi pe stradă te aperi de două situații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel