Lege a repatrierii. Ilan Laufer: Există și în alte țări, inclusiv în Israel. Nu trebuie să inventăm noi roata – video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ilan Laufer a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, și despre românii plecați din țară, dar care își doresc să se întoarcă.

„Din câte știu, deja există un proiect schițat pentru o Lege a repatrierii. Cu drag, mi-aș aduce aportul în această direcție. Avem foarte mulți români plecați din țară. Unii nu vor să se mai întoarcă, este absolut decizia lor unde aleg să trăiască. Dar cei care s-ar întoarce ar avea nevoie de un sistem pentru a-i reintegra în societate. Și nu trebuie să inventăm noi roata. Lucrul acesta există și în alte țări, inclusiv in Israel", a spus Ilan Laufer la DCNews, adăugând ulterior că „este unul dintre cele mai simple și eficiente mecanisme de integrare socială pentru cei care se întorc".

„Avem nevoie de un mecanism care să le permită celor care se întorc în țară să își procure o locuință, cu un avans foarte mic, un program cum ar fi Prima casă. Am avea nevoie de Prima Casă Dispora. Am avea nevoie și de niște centre care ar putea fi organizate în școli pentru reintegrare", a explicat Ilan Laufer.

Răspunsul complet, mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel