Legătura neașteptată dintre Mihai Viteazul, Corneliu Coposu și Gică Hagi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Colaj DC NEWS
Foto: Colaj DC NEWS
După calificarea României la EURO 2024, au revenit discuțiile privind Generația de Aur.

„Naționala României a mers bine. Nu am apreciat la justa ei valuare calificarea la EURO 2024”, a spus Val Vâlcu, în emisiunea Nod în papură de la DC News TV.

„Pentru că, de fapt, e sentimentul acela că a fost vorba de un noroc chior pentru a ne califica. Știi când are cu adevărat așteptări lumea? Lumea vrea să vadă ce vom face la primul meci din Germania. Dacă te califici, vom vedea discuții despre Generația de Aur, pentru că toată lumea se va gândi că începe acum.

În fine... și nostalgiile acestea te încurcă rău de tot. Cu Generația de Aur a fost la fel. Acum, se vorbește despre ei de parcă erau pe socluri, erau statui. Nu mai ținem minte cum erau înjurați? Lumea nu reacționează pe moment, ci, de cele mai multe ori, prin comparație, după aceea. Haide să ne înțelegem, au fost multe meciuri proaste ale Generației de Aur, multe!”, a răspuns sociologul Alfred Bulai.

În istorie găsim nenumărate exemple

„Tu vorbești doar de meciuri, dar stai să vezi când vine vorba de Mihai Viteazul. El a fost numit ulterior Viteazul, fiind revalorizat de Bălcescu. Istoricii spun că era extrem de nepopular în epoca sa”, a mai spus Vâlcu.

„Și nu numai el, fie vorba între noi. Multe alte personaje istorice au pățit acest lucru. În general, în politică, conducătorii devin ultra-apreciați când mor. Moartea pozitivează imaginea. E chiar amuzant, Coposu a murit în 1995. Nu erau multe sondaje, dar în alea care erau el se afla mereu pe ultimul loc cu Dinu Patriciu.

Acum, după ce a murit, era amuzant că aceiași oameni care vorbeau oribil despre el se raportau acum cu cuvinte precum «seniorul», «gânditorul». Asta se întâmplă în general și trebuie să luăm ideea aceasta în calcul în multe domenii. Doar să ținem minte că cei care sunt mai în vârstă au avut la vremea lor multe cuvinte urâte despre Hagi, de exemplu, nu mai zic de ceilalți din Generația de Aur. E firesc ca după o vreme să te gândești ce mare a fost cineva. În categoria asta au intrat deja și Adrian Mutu și alții care nu au fost în Generația de Aur”, a conchis Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel