Legătura lui Mircea Diaconu cu AUR. Culisele discuției cu George Simion. ”Vom continua AȘA”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook
foto Facebook
În spațiul public, circulă zvonul că Mircea Diaconu ar fi, în realitate, ”trambulina” AUR, ”partidul minune nou”, după cum i-a spus Răzvan Dumitrescu, în emisiunea ”Ce se întâmplă?” de la DCNews. 

Întrebat direct ce legături are cu AUR, Mircea Diaconu a amintit că în Parlamentul European a fost în grupul ALDE, ”singurul grup liberal”. ”Doctrina liberală, după părerea mea, în România nu există, ea fiind o formă de populari europeni, jos pălăria, e în regulă, dar admite-o ca atare. Plus că PNL, pe vremea Brătienilor, era și liberal, dar era, în mai mare măsură chiar, național.” a început Mircea Diaconu explicația, spunând că pe eșichierul politic din România ”naționalul” nu e acoperit. 

”Simțeam nevoia, simt și azi, de a exista o formă doctrinară europeană. Noi confundăm naționalismul cu a fi anti-european. Greșit profund. Deci simțeam această nevoie. M-a impresionat momentul când un grup de tineri a plecat pe jos de la Chișinău la București și au făcut niște marșuri, m-au impresionat lucrurile asta” a mai spus Mircea Diaconu.

Implicarea lui Mircea Diaconu în campania AUR. Cum continuă legătura cu partidul condus de George Simion

”Și băieții ăștia, care făceau marșul Chișinău-București, au venit la Bruxelles anul următor. Nimeni nu-i ajuta. O asistentă de la mine îi cunoștea și au venit la mine, George Simion și alți câțiva tineri. Am făcut rost de aprobrare de la Primăria Bruxelles-ului și au făcut ce au vrut ei să facă. Și de atunci, vreme de vreo trei ani, au tot venit, i-am ajutat și-i cunoșteam. Pe dl Simion îl cunosc de ani de zile. Cu vreo două luni înainte de alegerile parlamentare, m-a contactat, a venit pe la mine într-o discuție. Rezona cu multe dintre subiectele care pe mine mă dor. Mi-a zis: ”hai, candidați?”. I-am zis: ”nu candidez, eu sunt independent din 2014 și așa voi rămâne cât voi trăi. Nu mă înscriu nicăieri. Ce pot să fac pentru voi e să vă susțin.” Lansarea lor în alegeri am deschis-o eu și și-au făcut campania și folosind un mesaj din partea mea. Din când în când, mă întâlnesc tot cu dl  Simion și cu alții din partid pe care-i cunosc și mai schimbăm vorbe. Chiar mă întreabă - și am avut plăcuta surpriză ca multe dintre lucrurile pe care i le-am propus sau spus, observațiile pe care i le-am făcut, le-am văzut în fapt. Vom continua așa.”

Vezi întregul răspuns în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel