Legătura dintre ”Singur acasă” și TikTok. ”De aia te uiți de 20 de ori” / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Val Vâlcu a spus care este legătura dintre filmul „Singur acasă” și TikTok.

Jurnalistul Val Vâlcu a punctat, în cadrul emisiunii „Nod în Papură“, care este legătura dintre filmul „Singur acasă“ și TikTok:

„Unii mai spun: Domn’le, românii, cum s-au păcălit, ce fraieri sunt, ce nu dreg, etc! Mă rog, suntem în urmă, suntem vai de capul nostru, dar eu m-aș uita și i-aș deplânge pe ăia care au fost în top și au căzut. Uite, de exemplu, Nokia, care a fost numărul 1 mondial și acum nici nu mai știu dacă sunt astfel de telefoane“, a spus Val Vâlcu.

„Au spart piața acum 2 ani cu telefonul non-inteligent. Au revenit!“, a replicat Alfred Bulai.

„Ăștia cu „Singur acasă“, de fapt, inventaseră în filmul ăsta? Ce este filmul „Singur acasă“? O colecție de pe TikTok, de clipuri de pe TikTok. Cad unii, îi dă în cap o tigaie, îi ia foc părul. Domn’le, ăsta e TikTok-ul. De aia te uiți de 20 de ori la „Singur acasă“, că tot la fel te uiți și la clipurile astea de pe TikTok“, a adăugat jurnalistul Val Vâlcu.

„E adevărat, dar ei au mers pe formule clasice ale comediei, că, totuși, astea sunt de 100 de ani, a mers pe temele fundamentale ale culturii populare care sugerează că cel mai mic născut e deștept și se descurcă. Sunt structuri narative care sunt validabile, însă au avut noroc de distribuția perfectă și un scenariu foarte, foarte bine gândit. Plus că au mers pe un vid, nu era ceva similar pe piață. Celelalte nu au fost la același nivel, au avut rating, pentru că lumea e curioasă“, a replicat Alfred Bulai.

CITEȘTE ȘI     -    Bulai critică organizarea târgurilor de Crăciun în centrul orașelor: "O tâmpenie. Dacă vrei târg..."

„Singur acasă“, printre filmele care ne-au marcat viața

Despre acest lucru a mai vorbit sociologul Alfred Bulai. El a precizat că Netflix a făcut un documentar în care a inventariat cele mai celebre filme: 

„Să știi că primul film... pe Netflix era un documentar despre filmele care ne-au marcat viața și era foarte interesant. "Singur acasă" era primul. Erau mai multe filme prezentate, vizavi de producțiile lor. La "Singur acasă", el a fost un film care, se gândeau ei, va fi ceva banal, un filmuleț oarecare. Nu se așteptau să aibă cine știe ce succes. S-a și investit puțin în film, au filmat într-o școală cea mai mare parte a filmului. Foarte interesant, toate decorurile s-au fabricat în sala de sport, că la un moment dat trebuie să inunde casa și cum facem să inundăm o casă? Normal, au construit-o într-o piscină. E interesant de văzut filmul că sunt multe detalii“, a spus Bulai (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Reforma în învățământ. Alfred Bulai: O disciplină în liceu să fie Educaţia Rutieră. Ar trebui să-şi ia permis toţi elevii, obligatoriu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel