Legătura dintre Regele Mihai și Regina Angliei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook The Royal Family
Sursa foto: Facebook The Royal Family
Între Regele Mihai I și Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a existat o strânsă legătură.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit. Charles, noul Rege al Marii Britanii - anunț oficial al Familiei Regale

Regele Mihai I al României, fiul principelui Carol şi al prinţesei Elena, era verişor de gradul al III-lea cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Acesta a fost unul dintre strănepoţii Reginei Victoria a Marii Britanie. Relaţia de rudenie dintre Casa Regală a României şi Casa Regală a Marii Britanii s-a înnodat prin căsătoria dintre regina Elena şi regele Carol al II-lea.

După abdicarea din 1947, Regele Mihai, căsătorit cu Regina Ana a României, principesă de Bourbon-Parma, a ales să locuiască lângă Florenţa, urmând să se stabilească în Marea Britanie. Familia Regală a locuit timp de şase ani, până în 1956, la Bramsshill House în Hampshire şi la Ayot St-Lawrence, în Hertforshire, scrie zf.ro.

Relațiile cu Familia Regală britanică a fost una strânsă în continuare, în special cu regina Elisabeta a II-a şi cu principesa Marina, ducesă de Kent. Mulţi ani mai târziu, Regele Mihai şi Regina Angliei au putut fi văzuţi la un eveniment din anul 2012. În cadrul acestui prânz oficial, desfăşurat la castelul Windsor, Regele Mihai I şi principesa Margareta au sărbătorit alături de Regina Elisabeta a II-a şi de monarhi din 26 de ţări, împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron a reginei britanice.

Principele Philip şi Regele Mihai I, legătură strânsă 

Principele Philip, soțul reginei Elisabeta a Marii Britanii, şi Regele Mihai I au fost veri şi s-au născut în acelaşi an - 1921. Când erau copii, au petrecut mult timp împreună, fiind memorabile fotografiile cu cei doi, la vârsta de şapte ani, pe o plajă din Mamaia. Au păstrat legătura de prietenie întreaga viaţă, iar legăturile dintre cele două Case Regale s-au sudat şi mai mult, scrie adevarul.ro. Ducele de Edinburg a botezat-o pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei.

La 20 noiembrie 1947, în cadrul unei ceremonii regale unice, Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii s-a căsătorit cu Prinţul Philip. Atunci, Regele Mihai I şi-a găsit iubirea vieţii sale, pe Ana, căreia i-a cerut mâna după numai o săptămână de la prima lor întâlnire. 

Regele Mihai a murit la 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani, după o lungă suferinţă. Regele fusese diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi cu leucemie cronică. Prințul Philip s-a stins, anul trecut, la vârsta de 99 de ani. El fusese internat, inițial, pentru o infecție și a suferit o intervenție la inimă.

Medicii Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îngrijorați

Britanicii sunt îngrijorați după ce starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a s-a deteriorat. Publicațiile din Marea Britanie sunt cu ochii pe informațiile oferite de Palatul Buckingham și transmit populației absolut toate informațiile noi care apar. Daily Mail transmite live pe acest subiect și relatează că în urma aflării acestei vești, Harry și Meghan se îndreaptă spre Scoția, în timp ce William, Charles și alți membri ai familiei monarhului merg la patul ei în Balmoral.

Informația potrivit căreia Prințul Harry și Meghan vor călători în Scoția a fost confirmată în această după-amiază de către un purtător de cuvânt al cuplului. Ducii de Sussex trebuia să participe la premiile WellChild de la Londra, dar și-au anulat planurile în ultimul moment pentru a putea fi alături de Regină. 

Și ceilalți membri ai Familiei Regale se îndreaptă spre Palatul Balmoral

Ducesa de Cambridge va rămâne la Windsor alături de Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, care sunt în prima zi la noua lor școală.

Prințul Andrew călătorește la Castelul Balmoral pentru a fi cu mama sa. Ducele de York se va alătura familiei regale în călătoria lor în Scoția pentru a fi alături de Majestatea Sa astăzi. Prințesa Regală se află deja la Balmoral, iar Contele și Contesa de Wessex sunt în drum spre casa Reginei din Scoția, au spus sursele.

Și Charles, Camilla și William se îndreaptă spre patul Reginei din Balmoral. Familia Reginei se îndreaptă îngrijorată spre Balmoral, după ce medicii au evaluat-o pe Majestatea Sa în această dimineață. Membrii apropiați ai familiei Reginei au fost informați despre faptul că starea ei de sănătate s-a înrăutățit, a spus purtătorul de cuvânt al acesteia, ceea ce a determinat ca cei doi moștenitori ai săi - Charles și William - să meargă la patul ei, pe fondul temerilor crescânde pentru viața monarhului. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel