Legătura dintre Băsescu și mafia creditelor cu acte false
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cuscrul-lui-basescu-bebe-ionescu-si-a-retras-candidatura-pentru-cs-al-petrom-204840
cuscrul-lui-basescu-bebe-ionescu-si-a-retras-candidatura-pentru-cs-al-petrom-204840

Numele lui Traian Băsescu apare în discuțiile legate de dosarul creditelor cu acte false. Președintele este menționat în legătură cu Bebe Ionescu, cuscrul său, care a fost audiat de procurorii DIICOT, dar a rămas martor în dosarul creditelor cu acte false, în care prejudiciul este de 81 de milioane de euro. 

Bebe Ionescu recomanda firme "de încredere" care luau credite şi apoi nu mai plăteau ratele, arată DIICOT, potrivit RTV.  Cuscrul lui Traian Băsescu ar fi încasat şi el o parte din banii contractaţi drept credit de la bănci, susține unul dintre inculpați.

Creditele de milioane de euro erau date, însă firmele nu mai plăteau ratele. "Băjescu Dana l-a sunat pe Ionescu Gheorghe şi l-a întrebat despre motivele pentru care firmele recomandate de el nu plătesc, discuţii care s-au repetat, culminând cu situaţia în care Ionescu Gheorghe nu i-a mai răspuns lui Băjescu Dana la telefon(...) L-a auzit pe SUDITU ANDREI spunând că BEBE IONESCU este una din persoanele care au legătură cu acest doar, în sensul că a beneficiat de sumele de bani obţinute din creditare. Cu această ocazie, TAT MIHAI i-a reproşat că de ce a dat declaraţii despre el şi BEBE IONESCU şi că ar fi trebuit să declare că nu cunoaşte nimic şi să îşi vadă de treaba ei ", se mai arată în dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel