LECȚIE DURĂ pentru cei care se plâng că e greu să respecte regulile în pandemie. Profesor: Acestea sunt adevăratele drame. Puteau muri oricând!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Profesorul de istorie Florin Cristescu face o paralelă între lunile de stare de urgenţă din România, urmare a epidemiei de coronavirus, în care oamenii se plângeau că e foarte greu să stea în casă, şi un eveniment cu adevărat dramatic. 

Florin Cristescu, profesor de istorie în cadrul Colegiului Național „Grigore Moisil” din Capitală, a fost prezent la DC News TV și a vorbit despre asediul orașului Sarajevo, făcând o paralelă între lunile de stare de urgenţă, din prima parte a acestui an, urmare a epidemiei de coronavirus şi adevăratele drame ale oamenilor care, atunci, trăiau chiar cu teama de a fi ucişi în propriile locuinţe. 

"Lucrurile au fost groaznice şi ne gândim la nişte condiţii crunte: fără apă curentă, fără energie electrică (n.r. - în timpul asediului orașului Sarajevo). Şi mai ales faptul că doar ieşeai să îţi cumperi ceva. Facem o paralelă cu zilele noastre... Vorbeam cu nişte prieteni despre perioada dură pe care am avut-o legată de starea de urgenţă şi am spus: ‚totuşi, să stai acasă, să ai NETFLIX, să ai alte minunăţii’ şi să te vaiţi că e foarte greu... Le-am zis: ‚aruncaţi un pic ochiul asupra asediului oraşului Sarajevo şi daţi-vă seama ce a însemnat, cum erau oamenii aceştia care se gândeau că oricând poate veni cineva peste ei şi puteau fi omorâţi în secunda doi’", a explicat profesorul Florin Cristescu.

VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel