Lecția pe care a primit-o Mihaela Bilic de la un băiețel. "De atunci mă tot bântuie gândul"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Mihaela Bilic
Foto: Facebook Mihaela Bilic
Află în articol ce lecție a primit Mihaela Bilic de la un băiețel.

Nutriționistul Mihaela Bilic a mărturisit că a învățat o lecție prețioasă de la un băiețel atunci când acesta a fost întrebat ce vrea să se facă atunci când va fi mare.

"Cândva a existat o emisiune care se numea "Copiii spun lucruri trăsnite". Mie nu mi se păreau trăsnite, ci adevărate, iar câteodată chiar deranjant de adevărate Asta au minunat copiii: acel amestec de inocență, naivitate si autenticitate care îi face sa spună ceea ce gândesc fără filtrele impuse de politețe, educație, reguli sociale.

Copiii spun ce simt și ce cred, nu ce trebuie, ce dorim să auzim. Și copiii mai au o calitate, pe care o pierd apoi odată cu înaintarea în vârstă: curajul de a visa, de a-și dori lucruri dincolo de logica si limitele rațiunii. Zilele trecute am primit o astfel de lecție de autenticitate si normalitate de la un băiețel. Știți cu toții genul acela de întrebări stupide cu care adulții/părintii îi asediază pe cei mici: "tu ce vrei sa te faci când o sa fii mare?". La o astfel de întrebare, copilul a răspuns simplu și sec: "cioban"!

Mihaela Bilic: Mi-a rămas în suflet entuziasmul și bucuria lui

Uluire cu dezamăgire la un loc, asta a fost reacția consternată a adulților martori la dezvăluire. Dintre toate meseriile din lume, care mai de care mai provocatoare și mai spectaculoase, cum să-ți dorești sa te faci cioban? Băiatul a argumentat dintr-o suflare și fără ezitare motivele care au stat la baza acestei alegeri: "e meseria perfectă - trăiești in mijlocul naturii, la munte, în aer curat, înconjurat de animale si mănânci lapte si brânză pe săturate". Mai mare fericire, subscriu, nu există!

Mi-a rămas în suflet entuziasmul și bucuria lui, felul în care îi străluceau ochii la gândul unui astfel de scenariu. De atunci mă tot bântuie gândul că si mie mi-ar plăcea să mă fac cioban…întoarcerea către sine, refugiul în simplitate, în autenticitate, legătura cu natura, la "a simți" mai mult și "a gândi" mai puțin mi se par soluția pentru o existență liniștită, împlinită. Cât despre mămăligă cu brânză...aș putea să ma obișnuiesc cu așa o monotonie alimentară pe viață!", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel