Lebăr de casă. Rețeta tradițională pentru Crăciun. Iată cum se prepară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Anul acesta, ai putea încerca această rețetă tradițională de lebăr pentru masa de Crăciun. Iată cum se prepară.

Ingrediente

1 ficat porc
2 plămâni
1 plină
200 g carne grasă de pe guşa porcului
sare
piper
cimbru
1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

Cum se prepară

Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele. Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru, scrie retete.unica.ro.

După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de tocat. Apoi, pas­ta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele. La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi, pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel