Data publicării:

Lebăr de casă pentru masa de Crăciun. Rețeta tradițională

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube Silviu Petrescu
Sursa foto: captură video YouTube Silviu Petrescu

De Crăciun, lebărul este nelipsit de pe masă. Iată cum se prepară după rețeta tradițională...

Ingrediente

1 ficat porc
2 plămâni
1 plină
200 g carne grasă de pe guşa porcului
sare
piper
cimbru
1-2 intestine de porc pentru cârnaţi

Cum se prepară

Ficatul, plămânii, splina şi carnea grasă se spală foarte bine şi se lasă în apă rece pentru 30 de minute, să iasă tot sângele.Apoi, se pun la fiert în apă rece cu sare şi cimbru, scrie retete.unica.ro. După ce au fiert, zeama nu se aruncă, iar carnea şi măruntaiele se trec prin maşina de toca. Apoi, pasta rezultată se frământă cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert ingredientele. La maşina de tocat se ataşează pâlnii de cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul, se leagă la ambele capete şi se dă la rece.

Vezi și:  Sarmale ca în Ardeal. Vei cere și a doua porție, dacă le vei gusta! Rețeta pentru masa de Crăciun 

Cozonacul moldovenesc, bucuria de pe masa de Crăciun. Rețeta tradițională 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel