Le Pen îl acuză pe Macron că e cel mai extremist preşedinte al Franţei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Marine Le Pen / Foto: Facebook, Marine Le Pen
Marine Le Pen / Foto: Facebook, Marine Le Pen
Marine Le Pen îl acuză pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, că este cel mai extremist lider al Hexagonului. 

Candidata extremei drepte la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, a respins joi criticile formulate împotriva ei de contracandidatul său Emmanuel Macron, preşedinte în exerciţiu, care a acuzat-o de "autoritarism" şi opinii extremiste, în pofida faptului că Le Pen afişează o imagine mai soft în actuala campanie electorală, informează Reuters.

"Aceasta (critică) mă face să zâmbesc, pentru că noi nu am avut niciodată până acum un preşedinte care să fi dat mai multe semne de extremism ca Emmanuel Macron", a spus Le Pen la postul France 2, invocând acţiunile poliţiei împotriva demonstraţiilor politice, printre care mişcarea vestelor galbene.

În interviu, Le Pen şi-a reiterat afirmaţiile conform cărora, dacă va fi aleasă preşedinte, ea va lua în calcul organizarea unui referendum asupra reintroducerii pedepsei cu moartea. Înainte de aceasta, Le Pen afirmase că ea personal va vota împotriva reintroducerii pedepsei capitale, scrie Agerpres. 

Șansele lui Le Pen, puse în pericol de legăturile acesteia cu Vladimir Putin. ”Le Pen nu-și mai permite să fie văzută la fel de aproape de Rusia”

Apropierea candidatului de extremă-dreapta Le Pen, de Vladimir Putin nu pare să fi afectat performanța ei în primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Dar asta s-ar putea schimba în turul doi.

Când Rusia a început invazia Ucrainei, la sfârșitul lunii februarie, liderul francez de extremă dreapta Marine Le Pen s-a alăturat corului vocilor internaționale care condamnau agresiunea.

Asta s-a întâmplat cu doar șase săptămâni înainte ca ea să ajungă pe locul al doilea în primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța și să se califice pentru al doilea tur de scrutin împotriva actualului președinte, Emmanuel Macron.

„Niciun motiv nu poate justifica lansarea unei operațiuni militare împotriva Ucrainei de către Rusia, care distruge echilibrul păcii în Europa și care trebuie condamnată fără ambiguitate”, a scris liderul RN, într-un comunicat de presă.

Le Pen a adăugat că acțiunile militare trebuie să înceteze imediat.

Ea a mai spus presei franceze că este „natural” ca Franța să primească refugiați ucraineni.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel