Le Figaro despre Băsescu: "Impulsiv, cu gura mare, provocator, manevrist"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
traian_basescu
traian_basescu

Cotidianul Le Figaro îi face o descriere lui Traian Băsescu, într-un material semnat de Arielle Thedrel şi intitulat "Românii au decis soarta preşedintelui".Publicația  îl prezintă pe Băsescu drept "un produs pur al culturii comuniste", citându-i afirmaţiile dintr-o dezbatere electorală televizată de la alegerile prezidenţiale din 2004, cu Adrian Năstase, când a admis "fără umor" acest lucru. "

"În vârstă de 60 de ani, preşedintele României a manifestat întotdeauna un apetit solid pentru putere. În 2004, la dezbaterea televizată cu Adrian Năstase, contracandidatul său de atunci la alegerile prezidenţiale, acest vechi căpitan de marină a admis că este el însuşi un produs al culturii comuniste. Impulsiv, gură spartă, provocator, maestru al manevrelor, Traian Băsescu n-a făcut niciodată nimic pentru a calma jocul şi, spre deosebire de opozanţii săi, nu are niciun scrupul să manipuleze Constituţia, interpretând-o cum îi convine", scrie Le Figaro.

Însă, în pofida personalităţii sale puternice, Băsescu nu poate să mascheze "adevărata miză a crizei, şi anume punerea în discuţie a unui sistem oligarhic moştenit din tranziţie, constând în controlul asupra instituţiilor şi aparatului statului de către o clasă de întreprinzători îmbogăţiţi în condiţii opace, în cursul trecerii spre o economie de piaţă", continuă ziarul francez, adăugând că "trebuie să se constate totuşi că, în pofida îndemnurilor de la Bruxelles, lupta împotriva marii corupţii a rămas fără efect până la sosirea la putere a lui Băsescu".

Biroul Electoral Central a anunţat că prezenţa la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu a fost de 46,13%. Această prezenţă s-a calculat după centralizarea a 97,52% din secţiile de votare.

Gabriela Bogasiu a precizat că s-a centralizat peste 200 de secţii din cele aflate în diaspora.

87,55% dintre cei care s-au prezentat la vot au votat în favoarea demiterii preşedintelui Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel