MIRCEA ALBULESCU, ANIVERSARE. MIRCEA ALBULESCU ÎMPLINEȘTE 80 DE ANI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mircea Albulescu împlinește sâmbătă, 4 octombrie, vârsta de 80 de ani.

vezi și: Interviu cu Mircea Albulescu: Succesul? Să pâ-râ-ie poșetele

Cu această ocazie, Universitatea Naționala de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale" și Uniunea Cineaștilor din România vă invită la sărbătorirea marelui actor și profesor Mircea Albulescu, o excelență a teatrului și filmului românesc, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani.

Evenimentul se desfășoară sâmbătă, 4 octombrie, ora 11:00, în sala Ileana Berlogea (UNATC I.L. Caragiale, str. Matei Voievod 75-77, București). Din program fac parte: vizionarea filmului omagial „Mircea Albulescu 80. O excelență a teatrului și filmului românesc" (durata: 30 de minute) și Laudatio - Rector prof. univ. dr. Adrian Titieni - Președinte Senat prof. univ. dr. Laurențiu Damian.

Norocul lui Mircea Albulescu

Într-un interviu acordat DC News, Mircea Albulescu a vorbit despre noroc. Întrebat care a fost norocul său, marele actor a zis: "Când m-am născut... și iată că mi-s. Că am trăit până acum. Am avut noroc pentru că, dintr-o întâmplare, m-am apucat de actorie. A fost o fata, Simona, trăiește acum la Oradea, care mergea la un ateneu popular, la dansuri. M-am dus după dânsa. La dansuri era de obosit, la cor nu-mi plăcea să stau cu coatele strânse, între alții. Așa am ajuns la actorie. Am făcut figurație, până în 1952, cand am terminat Școala Medie de Arhitectură și apoi am mers la Teatru. Am fost în clasa d-nei Aura Buzescu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel