Lăzăroiu (CCR) acuză presiuni. Pleșoianu: Iohannis e șantajat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Liviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu
Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, acuză presiuni din partea conslierului președintelui Iohannis. După afirmațiile magistratului, perlamentarul Liviu Pleșoianu a declarat că șeful statului trebuie suspendat.

"Eu aș vrea, în acest context, să reamintesc două momente esențiale pentru a înțelege toată lumea că ceea ce s-a întâmplat astăzi nu este nimic altceva decât o presiune incalificabilă asupra Curții Constituționale exercitată de președintele în funcție, Klaus Iohannis, prin omul său, doamna Tănăsescu. Cele două momente pe care vreau să le amintesc sunt următoarele: momentul primei suspendări a lui Traian Băsescu în 2007. Vă amintiți cu siguranță scandalul cu bilețelele domnului Coldea pe care le-a prezentat la acel moment domnul Geoană, bilețele pe care domnul Coldea scria informații cu potențial compromițător în legătură cu trei judecători ai Curții Constituționale. Pentru că urma ca, în scurtă vreme, Curtea Constituțională să valideze sau să invalideze procedura de Referendum pentru suspendarea președintelui în funcție. (...) Al doilea moment pe care în amintesc este cel al legilor Big Brother când, pentru că CCR era rău și nu voia să considere constituționale legile Big Brother, domnul Toni Greblă a fost rezolvat așa cum bine cunoaștem. După aceste două precedente, ceea ce s-a întâmplat astăzi este a treia forțare a Curții Constituționale de către un președinte al României, de data aceasta de către Klaus Werner Iohannis. 

În mod normal, doamna Tănăsescu ar fi trebuit să demisioneze până la această clipă sau domnul Werner ar fi trebuit să o dea afară. De aici rezultă un singur lucru, că de fapt, doamna Tănăsescu a executat ordinul domnului Klaus Werner Iohannis.   

E șantajat (n.r. președintele). Doamna Tănăsescu a spus clar că ei sunt conștienți că nu poate legal Iohannis să emită un astfel de decret (n.r. de revocare a judecătroului Petre Lăzăroiu), dat totuși iau în calcul pentru că altfel îi dă în judecată domnul Dănileț. Sunt șantajați, dar nu asta e problema. Problema este că răspunde și acceptă șantajul domnul Iohannis. Ca atare, ar trebui suspendat domnul Klaus Werner Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel