Lazăr Comănescu susține independența și integritatea teritorială a Ucrainei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a încurajat miercuri, la Bruxelles, continuarea eforturilor de reformă internă din Ucraina, salutând progresele obținute de autoritățile de la Kiev. Tototdată, a evocat contribuția României la implementarea diferitelor proiecte derulate de NATO în sprijinul acestui stat. 

Comănescu a reiterat susținerea "fără echivoc" a României pentru independența și integritatea teritorială a Ucrainei în interiorul granițelor sale recunoscute internațional, precum și pentru dezvoltarea dialogului politic și a cooperării practice între aceasta și Alianța Nord-Atlantică.

Totodată, în cadrul reuniunii miniștrilor de externe din statele membre NATO, dedicată unor reuniuni cu partenerii la care a participat și șeful diplomației române, a fost analizată situația politică și de securitate din Afganistan și rolul Alianței în acest context.

Astfel, precizează sursa citată, ministrul român al afacerilor externe a prezentat contribuția semnificativă a României la misiunea Resolute Support, evidențiind angajamentul pe termen lung al țării noastre față de Afganistan, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel