Data publicării:

Lavrov spune că a primit semnale din partea SUA cu privire la evenimentele din jurul Wagner

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Lavrov spune că a primit semnale din partea SUA cu privire la evenimentele din jurul Wagner / Foto: Kremlin.ru
Lavrov spune că a primit semnale din partea SUA cu privire la evenimentele din jurul Wagner / Foto: Kremlin.ru
Serghei Lavrov spune că a primit semnale din partea SUA cu privire la evenimentele din jurul Wagner.

Ambasadorul SUA la Moscova, Lynn Tracy, în timpul contactelor cu reprezentanții autorităților ruse de duminică, a transmis semnale că Washingtonul nu a fost implicat în evenimentele din jurul grupului de mercenari Wagner și poziția Statelor Unite că ceea ce s-a întâmplat este o chestiune internă a Rusiei, a spus ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, scrie Interfax.

"Când ambasadorul SUA, Lynn Tracy,a vorbit ieri cu reprezentanții ruși, a transmis semnale - aceste semnale probabil nu sunt secrete - au fost, în primul rând, că Statele Unite nu au nimic de-a face cu asta, că Statele Unite sperau că armele nucleare vor fi în siguranță pentru ca diplomații americani să nu fie vătămați", a spus Lavrov într-un interviu acordat luni pentru RT.

"S-a subliniat în mod special că Statele Unite pornesc de la faptul că tot ceea ce se întâmplă este o chestiune internă a Federației Ruse", a adăugat el.

Lavrov spune că a vorbit cu mai mulți colegi străini



Lavrov a mai spus că în ultimele zile a purtat discuții cu o serie de colegi străini, dar nu a dezvăluit numele acestora, la cererea lor.

"Am avut și mai multe convorbiri telefonice la inițiativa colegilor mei străini, mulți dintre ei și-au exprimat aceleași gânduri – solidaritate, încredere că nu vom permite vreo încercare de subminare a unității statului, subminare a reușitei operațiunii militare speciale", a spus Lavrov.

Potrivit șefului Ministerului rus de Externe, interlocutorii săi "au cerut să nu se vorbească despre apelurile lor în mod public, așa că încercăm să nu facem asta, le respectăm cererea".

Rolul Minskului 

Vorbind despre rolul Minskului în rezolvarea situației, Lavrov a amintit că sâmbăta trecută a avut loc o convorbire telefonică între președinții Federației Ruse și Belarusului, Vladimir Putin și Alexander Lukașenko. În cadrul acestei convorbiri, a remarcat ministrul, părțile au decis "să încerce să rezolve această situație în mod pașnic, pentru a evita multe vărsări de sânge, lucru care s-ar fi întâmplat inevitabil dacă detașamentele de rebeli ar continua să se deplaseze spre Moscova".

"Această propunere a fost susținută de președintele Putin și cunoașteți rezultatul", a spus Lavrov.

Totodată, răspunzând la întrebarea dacă partea rusă are dovezi că nici serviciile de informații ucrainene, nici cele occidentale nu au fost implicate în evenimentele din 24 iunie, ministrul rus a spus că acest lucru se investighează.

Reamintim că în perioada 23-24 iunie, în Rusia au avut loc evenimente cu participarea Grupului Wagner, care au fost calificate de agențiile de aplicare a legii din Federația Rusă "drept o încercare de rebeliune armată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel