Data actualizării:
Data publicării:

Lavinia Șandru - aleasă președinte de onoare al studenților ecologiști

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Lavinia Sandru
Sursă foto: Facebook Lavinia Sandru
Jurnalista Lavinia Șandru a fost aleasă președinte de onoare al Asociației Studenților Ecologiști, din cadrul Universității Ecologice București.

Anunțul a fost făcut la Conferința Ziua Pământului - Earth Day - The Day After Tomorrow, care a avut loc în cadrul Săptămânii Verzi a Pământului - Green Earth Week - 22-28 aprilie 2023.

Participanții au făcut un apel la conjugarea eforturilor autorităților centrale și locale, companiilor, mediului academic și voluntarilor, pe direcția protecției mediului și a patrimoniului natural și cultural.

Mediul academic și Uniunea Ziariștilor Profesioniști și-au dat mâna pentru protejarea mediului și a patrimoniului natural și cultural, conferința fiind organizată de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, Universitatea Ecologică și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și susținută printre alții de Editura Litera, BAT și Domeniile Urlați a adunat peste 200 de studenți în aula Universității Ecologice București.

Cea de-a doua ediție a conferinței Earth Day, The Day After Tomorrow, a reunit, în contextul aniversar marcat de Ziua Pământului, factori de decizie din mediul guvernamental, non-guvernamental și antreprenorial pentru un schimb de opinii dedicat dezvoltării durabile, protejării mediului și conservării patrimoniului și își propune să contureze soluții pentru accelerarea tranziției la un model de dezvoltare care să promoveze energia curată, eficiența energetică și o conduită responsabilă în privința protejării naturii.

Prin organizarea acestui eveniment am contribuit, credem noi, la crearea unei comunități în zona de intersecție a inițiativelor de mediu cu cele culturale, prin dialog și schimb de bune practici între diversele segmente ale societății românești interesate de dezvoltarea și implementarea de soluții de dezvoltare durabilă în beneficiul cetățenilor. De asemenea, titlul simbolic pe care l-am primit din partea studenților ecologiști mă onorează și mă obligă să promovez, în continuare, politici responsabile de mediu și protejarea acestuia”, a declarat Lavinia Șandru, moderatoarea evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel