Lavinia Șandru refuză să candideze în colegiul de Arad
Lavinia Șandru refuză colegiul primit de la PSD. Ea a declarat, marți la Realitatea TV că nu va candida pe colegiul de Arad, pentru că nu este eligibil și că nu poate accepta ca partidul lui Gabriel Oprea să fie "ruda săracă" a USL, "așezată pe un scaun la ușă".
"Nu vreau să generez niciun scandal, nu vreau să fac scandal, cum nu am vrut să fac nici până acum, dar am vrut întodeauna să spun adevărul. Am renunţat la candidatura de la Arad pentru că personal sunt nemulţumită de acel colegiu, era vorba de 30 de colegii eligibile pentru UNPR date de la USL. Acel colegiu unde am fost eu trimisă la Arad era eligibil, dar pentru PDL, nu pentru USL. Iar ceea ce merită UNPR la ora actuală...Iertaţi-mă. Noi am susţinut Guvernul Ponta cu 28 de voturi în Parlament, deci nu patru, nu cinci, ci 28, ceea ce după părerea mea nu este puţin lucru", a declarat Lavinia Șandru.
Aceasta a precizat că afirmațiile sale nu ar trebui privite ca o declarație de război, sau ca o intenție de a-l "încăiera" pe Victor Ponta cu Gabriel Oprea.
"Prin urmare, nu trebuie să fim trataţi ca şi ruda săracă şi să fim aşezaţi într-un scaun lângă uşă. Nu! Noi trebuie să fim respectaţi. Facem parte dintr-o alianţă în care trebuie să ne respectăm unii pe alţii şi să ne ţinem cuvântul. Eu asta încerc să fac. (...) Eu nu sunt supărată pe nimeni, dar sunt nemulţumită şi eu nu accept un asemenea tratament pentru mine şi pentru colegii mei. Atâta timp cât eu sunt în acest partid, am să mă lupt până la capăt pentru colegii mei", a adăugat Şandru, notând, însă, că refuzul ei pentru colegiul din Arad nu ar trebui înțeles ca o renunțare de a mai candida pentru un mandat în viitorul Parlament.
Nemulțumirea Laviniei Șandru față de deciziile USL este doar una dintre problemele pe care USL, şi în special PSD, le are cu UNPR. Astfel, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat, marţi, componenţa Comitetului ANRE, fără ca uneperista Maria Eugenia Barna să mai figureze printre cei validați de plen, în timp ce senatorul UNPR Avram Crăciun, propus în CNA, a primit marţi aviz negativ în comisiile de cultură.
Nici Tudor Ciuhodaru nu apare pe listele USL Iași, după ce liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita s-a împotrivit, iar senatorul UNPR Vasile Nedelcu nu a fost dorit de liberalii din Călărași, deoarece acesta a intrat în Parlament din partea PNL şi s-a transferat ulterior la progresişti. Un alt caz, este cel al fostului PSD-ist, acum UNPR-ist, Ion Toma, care nu a fost acceptat de liderul organizaţiei locale a PSD, Paul Stănescu.
La mijlocul lunii septembrie, la Murghiol, în Deltă, s-a realizat împărţirea candidaturilor în USL, stabilindu-se ca Alianţa de Centru Stânga, PSD-UNPR să aibă 246 de candidaţi, iar Alianţa de Centru Dreapta PNL-PC - 206. Din cele 246 de colegii, UNPR urma să primească 30, dintre care 24 erau considerate eligibile, conform calculelor făcute de liderii USL.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News