Lavete curate, în doar două minute, în cuptorul cu microunde: ai nevoie de o pungă și de câteva ingrediente
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 28 mai 2022, 00:20
WhatsApp
Lavete curate, în doar două minute, în cuptorul cu microunde - ai nevoie de o pungă și de câteva ingrediente. Sursa - Pexels
Cu toții avem acasă zeci de lavete și prosoape de bucătărie, care sunt folosite mereu și se murdăresc repede. O lavetă este folosită pentru a c urăța bucătăria, alta - pentru a șterge vasele, iar alta pentru a curăța chiuveta. 

Evident că lavetele sunt pline de bacterii și murdărie, motiv pentru care sunt adesea spălate în mașina de spălat chiar și la temperaturi ridicate. Dar astăzi vă dezvăluim o metodă foarte rapidă de a le avea curate, în doar 2 minute. Cum? Cu ajutorul cuptorului cu microunde.

Podea strălucitoare și fără pete, datorită unei plante miraculoase: pune câteva picături de ulei esențial în găleată

Sunt mulți care cred că cea mai bună soluție pentru spălarea lavetelor de bucătărie sunt temperaturile ridicate și înălbitorul. Acest lucru cu siguranță funcționează, dar există un truc care ne salvează de consum de energie electrică a mașinii de spălat.

Ei bine, metoda de care vorbim este cuptorul cu microunde, care va consuma mai puțină energie electrică, deoarece îl vom folosi doar pentru două minute, iar rezultatele vor fi uimitoare.

G Ad:

Îndepărtează petele de transpirație de pe haine cu trei remedii eficiente. Iată care sunt acestea 

 

Mai întâi, ia niște pungi obișnuite pentru congelator. Puneți o lavetă murdară într-o pungă. Apoi adaugă  două linguri de săpun lichid, una de bicarbonat de sodiu, patru sau cinci de apă. Pune  punga în cuptorul cu microunde și setează-l la temperatura maximă, pentru aproximativ 2 minute.

Toarnă sare în toaletă: un truc eficient, testat de bunicile noastre, pe care instalatorii nu vor să-l afli

 

Odată ce timpul  a trecut, scoateți punga din cuptorul cu microunde și lăsați-o să se răcească câteva minute apoi clătiți laveta sun un jet de apă călduță. Și iată, laveta de bucătărie va fi curată și dezinfectată.

Urmați această metodă pentru toate șervețelele pe care le folosiți des și veți vedea cât de simplu va fi de acum înainte să vă păstrați cârpele de bucătărie curate. Buna treaba tuturor!

 

Spală șosetele albe în cuptorul cu microunde: un truc interesant, care te salvează atunci când nu ai timp

 

Pentru cei care poartă șosete albe, spălarea lor este un test. Cu toții știm că este destul de dificil să albim  șosetele, ca să arate ca noi. Dar puțină lume cunoaște o metodă miraculoasă, care elimină, imediat, nuanța gri a șosetelor albe.   

Dacă încă nu știți cum să spălați șosetele albe, folosind un cuptor cu microunde, atunci citiți cu atenție articolul. Această metodă permite să restabiliți culoarea albă a șosetelor, care au căpătat o nuanță gri, atunci când au fost spălate alături de alte haine.

Și nu avem nevoie de amoniac sau suc de lămâie. Totul este mult mai ușor! În plus, veți vedea și un efect imediat!  Pentru a îndepărta murdăria de pe șosetele albe, veți avea nevoie de puțin timp. Turnați apă curată într-un recipient mic. Adăugați câteva picături de detergent sau săpun lichid.

Ține un balsam de buze la îndemână: te salvează mereu când ești în impas. Opt situații în care îl poți folosi

Puneți șosetele în recipientul pe care îl puneți în cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul la putere maximă timp de 8-10 minute. Apoi scoateți șosetele și clătiți-le cu apă curată.

Dacă vreți să albiți șosetele, de asemenea puteți folosi cuptorul cu microunde. Frecați șosetele murdare cu spun de rufe, apoi puneți-le într-o pungă de plastic. Atenție: punga nu trebuie legată!

Puneți punga cu șosetele în cuptorul cu microunde, pentru de 5-7 minute, la puterea maximă. Scoateți apoi punga, având grijă să nu vă frigeți. Acum nu vă ai rămâne decât să le clătiți.

Desigur, trucul cu cuptorul cu microunde este foarte util dacă vrei să economisești timp. Dar nu uitați de o regulă importantă: spălați-vă șosetele după fiecare purtare, pentru a preveni pătrunderea murdăriei în material. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro