Laura Vicol nu l-a iertat pe George Simion. Săgeți către AUR: Unii recită poezii în Parlament, dar confundă poeții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Laura Vicol
Sursa foto: Facebook Laura Vicol
Laura Vicol (PSD) a discutat despre activitățile parlamentarilor și i-a taxat pe cei care duc în derizoriu această înaltă deminitate.

Prezentă la DC News, în cadrul unui interviu, Laura Vicol, i-a criticat pe aleșii care duc funcția lor în derizoriu. Fără să îl numească pe George Simion, liderul AUR, reprezentanta PSD a taxat un incident care a avut loc săptămâna aceasta. 

E vorba despre o poezie pe care George Simion a recitat-o de la tribuna Parlamentului și pe care i-a atribuit-o în mod eronat „marelui nostru Mihai Eminescu”. 

„Eu eram mic în anii 1990 când FMI venea și dicta închiderea industriei românești. Atunci nu am avut cum să spun nu pierderii suveranității naționale și distrugerii economiei românești. Marele nostru Eminescu avea o poezie care se potrivește foarte bine: De ani și ani cădeți în hău / Nimic nu vă mai merge / Rușine să vă fie-n veac, Că v-ați trădat străbunii / De parcă n-ați fi pui de dac / Ci rude-ați fi cu hunii”, a recitat George Simion.

Doar că versurile nu îi aparțin lui Mihai Eminescu ci unui poet din Bacău, pe numele său Marian Bamboi.

 

Laura Vicol, săgeți după ce George Simion a recitat în Parlament o poezie pe care i-a atribuit-o greșit lui Mihai Eminescu

 

„Nu vreau să duc activitatea parlamentară în derizoriu. Acum o lună sau două m-au abordat doi jurnaliști pentru a traduce niște texte. Ducem în derizoriu activitatea. Sunt în Parlament, să fiu întrebată despre ce inițiative legislative am depus și ce doresc să fac, ce s-a întâmplat cu proiectele respective aflate pe ordinea de zi. 

Nu putem duce în derizoriu tot ce se întâmplă acolo (n.a. în Parlament). Mai sunt lideri care vin la microfon și recită din greșeală poeziile unora, spunând că aparțin altora”, a precizat Laura Vicol, făcând referire directă la greșeala pe care George Simion a comis-o.

„Haideți să acordăm importanța cuvenită activității pe care suntem obligați să o exercităm acolo iar mai apoi să vorbim de restul”, a conchis Laura Vicol.

Ea a mai adăugat în ceea ce privește greva parlamentară, că PSD va decide care va fi strategia pe care o va urma principalul partid de opoziție, abia după data de 14 iunie când în Parlament va fi depusă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel