Laura Vicol, dată afară dintr-o bancă din România. Preşedintele acesteia protesta în 2017 în Piaţa Victoriei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Crisan Andreescu
Foto: Crisan Andreescu
Deputatul PSD Laura Vicol a spus la DC NEWS TV că preşedintele unei bănci din România, cunoscut şi pentru faptul că a participat la protestele din februarie 2017, a dat-o afară şi i-a spus să îşi mute conturile la o altă instituţie. Este vorba despre Steven Van Groningen, de la Raiffeissen Bank. 

"Poporul muncitor a ieşit în stradă pentru ordonanţa 13, în februarie 2017. Sute de mii de oameni, zece zile", a spus Bogdan Chirieac, după ce întrebase de ce în situaţia actuală nu protestează nimeni. 

"Era şi domnul preşedinte de la Raiffessen acolo", a punctat Laura Vicol.

"Da, dânsul şi-a şi asumat. Dar am înţeles că acum a demisionat şi se ocupă de fonduri de investiţii", a mai spus Bogdan Chirieac. 

"M-a dat afară din banca lui" 

"Eu sunt subiectivă în ceea ce îl priveşte, pentru că m-a dat afară din banca lui", a replicat deputata.

"Cum v-a dat afară?", a întrebat analistul politic, uimit de afirmaţie. 

"A spus ca în 24 de ore să îmi iau banii şi să plec, deşi eram clientă acolo de la începuturi", a mai spus Vicol.

"Şi nu l-aţi dat în judecată?", a mai întrebat Chirieac. 

"Nu. Am zis că nu vreau să fac asta. Dacă m-aş coborî la nivelul tuturor celor care mă atacă, mai mult sau mai puţin civilizat, ar însemna să mă duc şi eu unde stă dl Cîţu. Mi s-a spus pur şi simplu să îmi închid conturile, şi strânsesem câţiva bani. Am avut câteva dosare mari în care am avut norocul să intru. Să vii să îmi spui că sunt persoană expusă politic şi că din cauza asta fac rău băncii, aş vrea să ştiu dacă Raiffeissen are clienţi şi de la PNL şi dacă tot aşa au fost trataţi, ca mine. Dar am trecut peste asta. Nu mi-a trecut încă, dar o să îmi treacă. Dar nu mi s-a părut corect şi normal ca în ţara mea să fiu tratată aşa. Să îi dea Dumnezeu sănătate preşedintelui respectiv (n.r Steven Van Groningen)", a concluzionat Laura Vicol.  

Steven van Groningen, declaraţii despre politică în România în 2019 

”Deci acesta este motivul pentru care modul de guvernare a unei ţări este important, pentru că stilul de guvernare ajută la construirea încrederii într-o societate. Dacă nu avem încredere între noi, ce alternativă avem? Alternativa (de guvernare, n.r.) este prin impunerea fricii şi prin impunerea puterii. Deci atât timp cât pare că credem că putem conduce o ţară bazat pe o strategie de impunere a fricii şi a puterii, în loc să construim încrederea, nu vom ajunge niciodată acolo (la productivitatea economică din Germania, n.r.). Iar acesta este unul din subiectele pe care trebuie să le discutăm în societatea noastră (românească, n.r.), deoarece oamenii de aici, dacă îşi doresc să fie productivi şi să trăiască într-o societate bazată pe încredere, se vor muta într-o altă ţară, vor face acolo livrări şi vor avea acolo salarii mai mari”, a arătat Steven van Groningen, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel