Data actualizării:
Data publicării:

Laura Vicol a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Laura Vicol, la interviurile DCNews
Laura Vicol, la interviurile DCNews

Laura Vicol a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

Laura Vicol, șefa comisiei juridice din Camera Deputaților a demisionat din funcție, scrie Digi24.ro. Aceasta a anunțat că pleacă la o zi după publicarea unei investigații în care s-a vorbit despre o afacerea imobiliară a soțului ei. Deputata PSD acuză jocuri nedrepte și a trimis o scrisoare prin care a anunțat că demisionează din funcția deținută în Comisia Juridică, explicând de ce a luat această decizie acum.

„Am luat această hotărâre ca urmare a atacurilor nedrepte și de o gravitate fără precedent îndreptate împotriva mea, iar până la lămurire lor îmi doresc să demisionez”, se arată în scrisoare.

Demisia a fost depusă la liderul grupului parlamentar al social-democraţilor. PSD urmează să facă o altă propunere pentru şefia Comisiei.

Demisia acesteia loc a doua zi după ce Nordis, firma soțului ei, a intrat în procedură de insolvență. Site-ul de investigații Recorder a publicat o anchetă intitulată „Schema Nordis. Mașinăria de făcut bani a celui mai puternic clan politico-imobiliar”. Asociatul principal în această afacere este soțul Laurei Vicol.

Detalii despre scandalul Nordis

Potrivit Recorder, ar fi trebuit să fie cel mai spectaculos proiect imobiliar din România ultimilor ani, dar această afacere s-a transformat într-o schemă piramidală cu sute de oameni păgubiți și multe milioane de euro dispărute din conturile dezvoltatorului. Nordis este unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din România, cu proiecte anunțate în mai multe zone din țară. Asociații majoritari ai Nordis Management sunt omul de afaceri Răzvan Ciorbă, soțul deputatei PSD Laura Vicol și Mapp Development/Emanuel Gheorghe Poștoacă, fiecare cu câte 46% din părțile sociale.

Recorder.ro spune că a descoperit despre dezvoltatorul imobiliar Nordis că ”indicii solide că unele apartamente au fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite”.

Laura Vicol este deputat PSD în Parlamentul României din 2020, iar din noiembrie 2021 conducea Comisia juridică, de disciplină și imunități din Camera Deputaților.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel