Urmărește emisiunea live
Laura Nureldin, situație care a revoltat-o. Cititor DC News: Totul rămâne la stadiul de glume
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Laura Nureldin
Laura Nureldin
În România, locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap sunt des ocupate de oameni care nu au niciun fel de dizabilitate. Laura Nureldin, scriitoare și jurnalistă, a tras un semnal privind acest subiect.

„Pe strada Radu Beller, din București, există un loc de parcare pentru persoane cu dizabilități. Pe locul respectiv sunt parcate, mereu, mașini mai scumpe sau mai ieftine. De obicei, mai scumpe. Din mașinile astea coboară de fiecare dată oameni pe două picioare, cu două mâini și, mai ales, fără ecuson în parbriz.

Sunt sigură că, dacă-i întreabă cineva, toți vor "o țară ca afară". E drept, istoria nu consemnează dacă țara respectivă e Germania sau India”, a scris, marți seară, Laura Nureldin pe contul de Facebook.

„O necesitate, nu un moft”

Nu de puține ori, persoanele cu certificat de handicap s-au plâns de faptul că locurile de parcare sunt ocupate de cei care nu au probleme de sănătate.

Un cititor DCNews, care se deplasează într-un scaun rulant, ne-a semnalat mesajul publicat de Laura Nureldin, făcând și următoarele precizări: „Ca o ironie a sorții, cele mai dorite locuri de parcare sunt cele destinate persoanelor cu handicap. Sunt vânate mai ales cele de la intrarea în malluri sau supermaketuri. Rețelele de socializare sunt pline de imagini cu mașini fără ecuson parcate în astfel de locuri. Oamenii sunt indignați și îi taxează pe șoferi. Însă totul rămâne la stadiul de online și glume acide. Între timp, cei care au nevoie cu adevărat de acele locuri de parcare înfruntă noi umilințe. Toți ar trebui să înțeleagă că aceste locuri de parcare sunt, de fapt, o necesitate și nu un moft".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel