Laura Nureldin dă lovitura după plecarea din presă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Laura Nureldin
Laura Nureldin
După ce a surprins prin decizia sa de a își încheia activitatea din presă, Laura Nureldin face un nou pas important.

Sâmbătă, 17 noiembrie, la standul Editurii Herg Benet de la Gaudeamus, Laura Nureldin va lansa romanul „V". Scriitoarea își dorește să îi facă îndeajuns de curioși pe cititori încât să pășească în lumea descrisă de ea în roman.

Iată ce a declarat Laura Nureldin pentru DC News:

Pe 26 august ai spus pentru ultima dată „Bună ziua, bine v-am găsit la știri". Pe 17 noiembrie vei prezenta romanul „V". Cum te simți? Te-a schimbat în vreun fel această perioadă?

Dacă m-am schimbat? Da, sunt muuult mai liniștită. Sigur, încă mai există câte un „soldat japonez" rămas în munți, care n-a aflat că s-a terminat războiul și mă mai boscorodește că zic sau că nu zic nu știu ce „la televizor", dar și asta o să treacă.

La ce să se aștepte cititorii de la „V"?

Despre „V"... Cartea asta trebuia să fie (încă) o poveste cu vampiri. Atât. Nu trebuia să aibă legătură cu Revertis (cealaltă poveste cu vampiri, publicată în aprilie, tot la Herg Benet). Dar am aflat de mult că poveștile au o viață proprie, așa că „V" a devenit un „spin-off" din Revertis. Nu neapărat o continuare, cât o ramificație. Pur și simplu, m-am pomenit cu un personaj de acolo care a băgat capul în poză și... aia a fost. Cine a citit Revertis îl va recunoaște destul de repede. Cine nu, sper să devină curios și să vrea să citească și acea carte. În rest, cititorii ar trebui să se aștepte să râdă, să plângă, să se întrebe „cum naiba", să se recunoască în situații, în personaje... Da, chiar și în vampiri. Pentru că, așa cum spune unul dintre personaje (om): „Vampirii se aseamănă cu oamenii în mai multe feluri decât suntem dispuși să recunoaștem. Exact ca noi, câțiva sunt OK, unii sunt niște mizerabili malefici și cei mai mulți încearcă să păstreze un echilibru".

(w670)

Spune-ne despre lansarea de pe 17 noiembrie. Să ne așteptăm la surprize? E cineva care îți dorești în mod special să fie prezent la eveniment?

Lansarea de pe 17 noiembrie va fi în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, (Romexpo), la standul Editurii Herg Benet, la ora 15.00. Dacă-mi doresc pe cineva anume acolo? Sper să-mi revăd cititorii vechi, să-i cunosc pe cei noi și - măcar pe unii dintre cei care nu mă știu ca scriitoare de romane fantasy – să îi fac îndeajuns de curioși cât să deschidă o carte scrisă de mine și să pășească în lumea aia. Și să le și placă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel