Data actualizării:
Data publicării:

Laufer vrea demisia lui Cîţu: Vă bateţi joc de antreprenori

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Ilan Laufer
Ilan Laufer
Ilan Laufer, fondatorul Platformei Social Liberale, îi cere demisia lui Florin Cîţu, ministrul de Finanţe, după ce în spaţiul public a apărut proiectul de buget pentru 2020, pe care Guvernul Orban vrea să îl adopte prin asumare în faţa Parlamentului. 

"Domnule ministru Cîţu,

Vreau să vă dau încă o șansă de a vă da demisia de onoare. Acum ori niciodată! Parlamentul vă așteaptă, românii vă așteaptă, mediul de afaceri vă așteaptă. Curaj, că nu vă doare pe dvs, doar pe noi cetățenii!

Domnule ministru, vă reamintesc că sunteți de facto DEMIS prin moțiune simplă de către Parlamentul României. Haideți, până nu e prea târziu!", a scris Ilan Laufer pe pagina sa de Facebook. 

"Prin asumare vă îndepliniţi un vis mai vechi"

"Domnule Cîţu, văd că vreți ca, prin asumare, să vă îndepliniți un VIS mai vechi: de a pune capăt celui mai de succes program guvernamental dedicat antreprenorilor români! În comparație cu anul 2018 și 2019, în bugetul pentru anul 2020, ați alocat o sumă de aprope zece ori mai mică pentru programul România StartUp Nation! Ați redus suma cu aproape 90%, de la 2 miliarde de lei...la 232 milioane de lei.

Domnule Cîţu, ați tăiat 9000 de antreprenori români de la finanțare. 9000 de proiecte pentru România. 9000 de vise!", a mai scris Laufer. 

"Vă bateţi joc de antreprenorii români"

"Problemele însă nu se opresc aici. În ceea ce privește StartUp Nation, pentru ediția 2018-2019 care se află în curs de implementare, ați alocat credite bugetare care acoperă doar o parte mică din cheltuielie eligibile venite la decont. Prin urmare, cei care au achitat și vor să deconteze nu vor putea să o facă până la rectificarea bugetară, ceea ce reprezintă un pericol real pentru cei care au proiecte în curs de implementare.

Antreprenorii români de care va bateți joc acum și-au asumat obligații atât contractuale cât și personale, pentru care plătesc zilnic taxe și impozite statului român. Acest program a fost menit să-i încurajeze pe tinerii români și pe cei care au spirit antreprenorial. Aceștia au aplicat și au câștigat această șansă. Implementarea planului de afaceri depinde 100% de decontul pe care aceste startupuri românești le primesc de la stat. Este foarte grav că tăiați 9000 de antreprenori de la finanțare în anul 2020, dar și mai grav ar fi să ii omorâți din fașă pe cei 10000 de antreprenori români care au proiecte în implementare.

Domnule Citu, fiecare zi cu dvs la Ministerul Finanțelor este o zi în care România pierde bani, credibilitate, fiecare zi cu dvs la Finanțe e o zi în care românii sunt mai săraci", a conchis Ilan Laufer. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel