Data publicării:

Laszlo Tokes, tot mai aproape să rămână fără Steaua României

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că sunt şapte cavaleri ai Ordinului Naţional "Steaua României" care au solicitat retragerea distincţiei acordate lui Laszlo Tokes. Totuși decizia retragerii distincției europarlamentarului UDMR aparține  Consiliului de Onoare al Ordinului, care se va constitui pe 19 septembrie, la ora 16.00, la Palatul Cotroceni.

 "În momentul de faţă sunt şapte cavaleri ai Ordinului "Steaua României" care au cerut ridicarea înaltei decoraţii acordate domnului Tokes", a spus Băsescu.

 El a mai spus că pentru 19 septembrie Cancelaria Ordinelor a convocat cavalerii Ordinului "Steaua României" pentru constituirea Consiliului de Onoare.

 Preşedintele a mai spus că odată cu stabilirea Consiliului de Onoare, care trebuie format din 7 membri, acesta va fi sesizat cu cererea de ridicare a Ordinului Naţional acordat domnului Laszlo Tokes.

 "Dacă acest Consiliu de Onoare solicită preşedintelui ridicarea Ordinului Naţional, se emite decretul de retragere, dacă membrii Consiliului consideră că nu este cazul (...) nu se poate retrage Ordinul", a spus Băsescu.

 Adunarea Generală a Ordinului Naţional "Steaua României" va avea loc în 19 septembrie, convocarea fiind pentru alegerea Consiliului de onoare al ordinului.

 "Cancelaria Ordinelor din cadrul Administraţiei Prezidenţiale invită membrii Ordinului Naţional «Steaua României» la Adunarea Generală pentru alegerea Consiliului de Onoare al ordinului", se arată într-un anunţ al Cancelariei Ordinelor din cadrul Administraţiei prezidenţiale.

Corina Creţu, membră a Ordinului Naţional "Steaua României", a solicitat public retragerea Ordinului "Steaua României" acordat lui Laszlo Tokes în decembrie 2009, ea invocând "fapte dezonorante şi contrare Articolului 1 din Constituţia României".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel