Data publicării:

”Last Christmas” - Wham!, pentru a cincea oară pe primul loc în topul festiv din UK

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: Freepik @lifeforstock
FOTO: Freepik @lifeforstock
”Last Christmas” a celor de la Wham! se află din nou pe primul loc în preferințele britanicilor. Ce loc ocupă melodia americancei Mariah Carey.

”Last Christmas”, celebra melodie de Crăciun a trupei Wham! se menține pe primul loc într-un clasament dedicat acestui gen de muzică, pentru al cincilea an consecutiv, potrivit Sony Music

Clasicul festiv al lui George Michael și Andrew Ridgeley a ajuns pentru prima dată pe locul 1 în 2021, la 36 de ani de la lansarea din 1984. Piesa iconică a obținut acum 6 discuri de platină în Marea Britanie și SUA, cu peste 1,6 miliarde de stream-uri în întreaga lume, până în prezent.

Youtube video image

Pentru a sărbători acest succes, Wham! a lansat două single-uri în ediție limitată, pe vinil verde de 7" și pe CD - este pentru prima dată când Last Christmas este disponibil ca single de sine stătător pe CD, cu artwork-ul original.

Potrivit News Sky, podiumul este completat de Sam Ryder cu melodia ”You're Christmas To Me”.

După ce s-a clasat pe locul al doilea la concursul Eurovision 2022, ar putea Ryder să meargă mai departe de data aceasta și să ajungă în fruntea topurilor festive?

Pe locul al treilea în acest top festiv se află Creator Universe - ”I Wish It Could Be Christmas Everyday”, Creator Univers fiind o colecție de mai mult de 30 de vedete de pe TikTok, care au realizat un cover după melodia ”I Wish It Could Be Christmas Everyday” a celor de la Wizzard, din 1973.

O surpriză este plasarea în afara podiumului a melodiei americancei Mariah Carey - ”All I Want For Christmas”, una dintre cele mai cunoscute melodii din lume, care rulează pe posturile de radio și prin magazine încă din 1994.

Melodia a doborât recordurile din topurile britanice atunci când a ajuns pe primul loc în decembrie 2020 - la 26 de ani de la lansare. A fost în top 40 pentru sezonul festiv în fiecare an începând cu 2007.

Locul 5 etse ocupat de The Pogues featuring Kirsty MacColl - ”Fairytale Of New York”. După moartea lui Shane MacGowan, solistul trupei The Pogues, luna trecută, o campanie online a luat amploare pentru ca clasicul lor de Crăciun din 1988, sumbru și totuși plin de speranță, să ajungă pentru prima dată pe primul loc.

Soția lui MacGowan, Victoria Mary Clarke, a declarat anterior că piesa ”ar trebui să fie numărul unu de Crăciun, ar trebui neapărat. Sunt foarte mult în favoarea acestui lucru”.

Citește și: Viteza cu care zboară sania lui Moș Crăciun ca să livreze cadouri fiecărui copil de pe Pământ. Oamenii de știință au făcut calculul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel