Data publicării:

Lasconi, atent aranjată de la pantofi, la discurs, gesturi și fotografii: Instinct sau cineva a învățat-o? Comparația cu președinții americani. "Se cunosc, se știu"

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Dumitru Borțun, profesor, specialist în comunicare publică, a vorbit despre modul în care Elena Lasconi, președintele USR, se manifestă în diferite momente, de la înălțimea funcției sale politice.

Jurnalista Oana Stănciulescu a ridicat problema aparițiilor publice ale Elenei Lasconi, ce par atent aranjate de la pantofi la discurs, la gesturi. Profesorul Dumitru Borțun a analizat variantele. 

"Nu exclud nici faptul că ar putea să o facă instinctiv"

"Nu este exclus să aibă o echipă de specialişti în spate, pentru că lucrurile astea cu gesturile largi, de pildă, psihologii spun că transmit în subliminal senzaţia de putere - om puternic -, atunci când ocupi cât mai mult spaţiu. Motiv pentru care i-aţi văzut pe toţi preşedinţii americani cum fac cu mâna larg, cum râd cu toată gura, cum stau cu picioarele desfăcute cât mai îndepărtate, ca să ocupe cât mai mult loc în spaţiu.

Sunt lucruri care se cunosc, se ştiu, dar eu nu exclud nici faptul că doamna Lasconi ar putea să o facă instinctiv, dintr-un talent aparte, cum ar fi, de pildă, o inteligenţă emoţională suficient de dezvoltată care îţi dă o anumită intuiţie - cum trebuie să mă comport într-un anumit context, într-un anumit moment, cum îmi adaptez comportamentul nonverbal şi paraverbal la discursul pe care îl ţin. Sunt multe lucruri pe care oamenii le au sau nu", a spus Dumitru Borțun, în emisiunea #Rezist, de la DCNews TV.

"Jurnaliştii nu sunt neapărat specialişti în comunicare"

"Dumneavoastră aţi marşat pe ideea asta că Rareş Bogdan era ziarist, că doamna Lasconi este jurnalistă. Jurnaliştii nu sunt neapărat specialişti în comunicare, sunt comunicatori - unii buni, alţii foarte buni şi alţii excepţionali. Pot fi comunicatori foarte buni, dar pot fi din talent pur şi simplu. De regulă, au fost buni la literatură, la compuneri, la texte. Unii şi scriu cărţi. Sunt astfel de personaje cu talent în ele, dar asta nu înseamnă că au făcut cursuri de strategii de comunicare, de influenţare, de manipulare. Nu!", a punctat Dumitru Borțun.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel