Urmărește emisiunea live
Lasagna cu dovleac, fără carne și fără sos bechamel. O porție are doar 280 de calorii
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Lasagna cu dovleac, fără sos bechamel. O porție are doar 280 de calorii. Sursa - pixabay.com
Lasagna cu dovleac, fără sos bechamel. O porție are doar 280 de calorii. Sursa - pixabay.com
Astăzi vă prezentăm rețeta de lasagna cu dovleac, o adevărată bunătate care le va putea satisface chiar și pe cele mai pretențioase persoane. 

Dovleacul este, fără îndoială, un fruct foarte versatil, care se pretează să fie gătit în multe feluri. Este popular și în rândul copiilor, deoarece este folosit pentru a crea decorațiuni de Halloween și, prin urmare, îi satisface și pe aceștia.

Să vedem de ce aveți nevoie pentru a pregăti această lasagna și modul de preparare.

Ingrediente:

100 grame de parmezan ras, 

1 kg de dovleac,

250 grame foi de lasagna,

o rădăcină mare de țelină,  

2 morcovi,

40 grame de amidon de porumb,

1 ceapă mare,

ulei - 3 linguri, 

rozmarin, sare și piper după gust.

 

Metoda de preparare

Țelina și morcovii se taie cubulețe, care se pun într-o tigaie cu laturi înalte. Dovleacul se curăță de  semințe și coajă și se taie în cuburi, care se adaugă în tigaia, în care ați pus cubulețele de țelină și morcovi.

Adăugați apoi o ceapă, tăiată felii, și o crenguță de rozmarin. Apoi adăugați puțin ulei și amestecați.  Aprindeți aragazul la foc mediu și lăsați legumele să se gătească, aproximativ zece minute. După acest timp, adăugați apă cât să acopere legumele, puneți capacul și fierbeți-le timp de jumătate de oră.


Nu aruncați frunzele și tulpina conopidei: folosiți-le pentru a pregăti un risotto cu cacao, senzațional de bun

Amidonul de porumb se dizolvă într-un pahar plin cu apă și se adaugă în tigaia cu legume. Adăugați acum și parmezanul ras.

Următorul pas este să luați un vas de sticlă și să puneți un strat din legumele gătite, urmat de o foaie de aluat de lasagna. Apoi puneți un al doilea strat de legume. Continuați în acest fel până terminați toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de legume, acoperite cu parmezan.

Tiramisu la pahar. O rețetă rapidă și ușoară, pentru un desert cremos și catifelat

În acest moment, puneți totul în cuptor la o temperatură de 180 grade, pentru 30 de minute. Pentru a fi sigur că lasagna este gata, trebuie să se formeze la suprafață o crustă apetisantă și crocantă. Apoi scoateți lasagna din cuptor și serviți-o pe masă. Poftă bună!

Vezi și:

 

Super chifteluțe din trei vinete. Au doar 50 de calorii

 

Rețetele tradiționale ne oferă posibilitatea de a crea mâncăruri gustoase din ingrediente simple. Azi vă propunem să pregătiți niște chifteluțe din vinete. Procedura va fi destul de simplă, iar din  ingredientele de mai jos puteți pregăti 20 de chiftele a câte 50 de calorii fiecare.

Chifteluțe de vinete. Ingrediente.

½ pâine uscată,

30 grame de cașcaval afumat,

pătrunjel după gust,

30 grame de parmezan ras,

pesmet,

2 ouă,

piper și sare după gust,

un cățel de usturoi. 

 

Metoda de preparare

 

În primul rând, trebuie să puneți pâinea la înmuiat în apă. Vinetele se spală, se usucă și se taie cubulețe. 

Transferați vinetele într-o oală cu apă clocotită și lăsați-le câteva clipe ca să se înmoaie. Scoateți pâinea din apă și strângeți-o bine pentru a elimina excesul de apă.

Focaccia din dovleac copt: este uimitoare și are zeci de valori nutritive

Pâinea se pune într-un bol. Adăugați un ou, usturoiul pisat și pătrunjelul tocat. Completați cu parmezanul și cașcavalul ras, apoi condimentați cu piper si sare.

Amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Apoi integrați și vinetele, după ce le-ați scurs de apă și răcit. Completați compoziția cu pesmet și cu al doilea ou și amestecai bine toate ingredientele.

O plăcintă neobișnuită cu iaurt: un desert delicat fără făină și fără unt

Turnați ulei într-o tigaie antiaderentă și puneți-o pe aragaz. După ce uleiul s-a încins, luați câte puțină compoziție și modelați chifteluțele. Prăjiți chifteluțele pe ambele părți, până capătă o culoare aurie.

Când chiftelele sunt gata, transferați-le într-o tavă de copt, acoperită cu pergament. Dați tava în cuptor și coaceți chiftelele timp de 10 minute, la 180 de grade. Serviți chifteluțele pe masă. Sunt delicioase. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel