Laptopul unui senator a dispărut după violenţele din Capitoliu
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Senatorul american Jeff Merkley a acuzat, joi, că simpatizanţi ai preşedintelui Donald Trump care au pătruns cu forţa în sediul Congresului i-au devastat biroul şi i-au furat un laptop.

Senatorul democrat a prezentat pe Twitter imagini cu biroul devastat. "Au furat un laptop care era pe birou", a declarat senatorul Jeff Merkley, din statul Oregon. Congresmanul nu a oferit detalii despre informaţiile care sunt în calculatorul furat, informează agenţia Reuters. Autortăţile americane încearcă să estimeze daunele produse în Congres şi există preocupări privind integritatea datelor.

Simpatizanţi ai preşedintelui în funcţie, Donald Trump, au pătruns cu forţa în Congres, miercuri seară, pentru a bloca validarea rezultatului scrutinului prezidenţial. Congresul SUA a validat joi dimineaţă victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial, iar Donald Trump a anunţat că va permite tranziţia ordonată a puterii.

Patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în cursul violenţelor produse în sediul Congresului SUA. Alte trei persoane au murit în urma unor "urgenţe medicale" semnalate în cursul violenţelor, a declarat Robert Contee, directorul Poliţiei metropolitane din Washington. Cel puţin 52 de de protestatari au fost reţinuţi, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel