Data publicării:

Laptele praf – cum il alegem si la ce trebuie sa fim atenti pentru ca bebe sa fie sanatos

Autor: DCNews Team
WhatsApp

Atunci cand mamicile decid sa il hraneasca pe cel mic cu lapte praf, de regula decizia lor este una cauzata de motive medicale (lipseste lactatia sau sufera de afectiuni care se pot interpune cu laptele matern si deci afecta copilul). Asadar, isi face locul in ecuatie un produs pe care nu toti parintii il vad cu ochi buni, desi nu ar trebui: lapte praf. Insa cum alegi, dintre toate variantele de pe piata, cel mai bun lapte praf pentru bebe?
Exista o multime de producatori de lapte praf in Romania. In afara granitelor, lucrurile se complica si mai tare, astfel ca e greu pentru un parinte sa stie ce lapte praf se potriveste bebelusului lor. Primul pas: intrebati doctorul despre ce lapte praf ar trebui sa folositi in cazul in care doriti sau nu puteti sa ii oferiti lapte matern.

Al doilea pas: cititi in continuare acest articol despre lapte praf.

Exista mai multe tipuri de lapte praf pentru bebelusi, in functie de stare sau de continut: lapte deja preparat, lapte concentrat, lapte pudra si, de cealalta parte, lapte normal (bazat pe proteine din lapte de vaca), lapte bazat cu proteine din soia, formule de lapte praf partial si formule bazate pe aminoacizi. Numai medicul, cel de la primul pas, va putea sa aleaga cel mai bun si cel mai potrivit lapte praf pentru cel mic, realizand o combinatie intre ele, pentru a obtine o formula adaptata nevoilor lui nutritionale, dar si starii de sanatate pe care o are.
Nu alegeti niciodata un lapte praf in functie de pret, de brand sau in functie de recomandarile celor care si-au hranit bebelusul cu lapte praf. Fiecare copil este diferit!

Am ales un lapte praf, ce se intampla in continuare?

Parintii trebuie sa stie ca apa cu care se prepara orice lapte praf este foarte importanta in hranirea lui bebe. Multi parinti aleg sa foloseasca apa de la robinet, plata sau fiarta inainte pentru a prepara portia de lapte praf pentru bebe. Ce trebuie ei sa stie este ca apa trebuie sa fie, mai presus de orice, potabila si sigura pentru sanatatea celui mic.
Interesati-va asupra continutul de fluor din apa potabila pe care o aveti inainte de a o utiliza in prepararea oricarui lapte praf. Daca nivelul de fluor din apa depaseste 0-7 mg/L, atunci este cazul sa folositi un alt tip de apa. Specialistii recomanda folosirea apei plate imbuteliate in prepararea de lapte praf.

Cat lapte praf ar trebui sa fie folosit la orele de masa ale lui bebe?

Bebe trebuie sa aiba un program bine stabilit al meselor, mai ales atunci cand in ecuatie se afla si lapte praf. Cantitatea de lapte praf depinde de greutate, dar si de starea celui mic. Iata, in mare, portiile de lapte praf care ar trebui sa fie folosite si numarul de mese zilnice:

Sterilizarea devine foarte importanta pentru parintii care folosesc lapte praf. Astfel, pe langa acesta, trebuie sa achizitioneze un sterilizator pentru biberoane, pentru a evita imbolnavirea celui mic. Noriel ofera o mana de ajutor tuturor parintilor si le propune formule de lapte praf la preturi excelente, pentru toate buzunarele, care sigur ii vor incanta pe acestia!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel