Lapte prăjit, un desert fantastic, cu o crusta crocantă și crema fină în interior. Rețeta bucătarilor spanioli
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Lapte prăjit, un desert fantastic, cu o crusta crocantă și crema fină în interior. Rețeta bucătarilor spanioli. Sursa foto: freepik.com
Lapte prăjit, un desert fantastic, cu o crusta crocantă și crema fină în interior. Rețeta bucătarilor spanioli. Sursa foto: freepik.com
Laptele prăjit seamănă cu un fel de gogoșele, prăjite în ulei, care se servesc cu lapte condensat sau ciocolată topită.  

Acest desert inedit este simplu de preparat. Laptele prăjit este un desert din bucătăria spaniolă pe care îl poți face ușor acasă și savura alături de familie și prieteni.

Ingredientele de care ai nevoie:

3 gălbenușuri,

600 ml de lapte,

400 ml de smântână pentru frișcă,

100 grame de zahăr,

70 grame de făină,

70 grame de amidon,

coaja unei portocale, 

un baton de scorțișoară,

3-4 linguri de unt.

 

Pentru crustă:

2 ouă,

pesmet, zahăr și scorțișoară.

 

Laptele prăjit, mod de preparare

 

Într-o cratiță se pune smântâna pentru frișcă, zahărul, coaja de portocală și batonul de scorțișoară. Separat, în alt bol, se bat gălbenușurile și se adaugă, treptat, laptele, făina și amidonul. Amestecă până când vei încorpora tot laptele, amidonul și făina. 

Coaja de portocale și batonul de scorțișoară se scot din cratiță. Smântână se lasă să dea în clocot și se adaugă, treptat, amestecul de lapte și gălbenușuri.

Tartă umplută cu ciocolată și mascarpone, un desert super delicios

Se dă focul mai mare. Continuă să amesteci până când crema se îngroașă. Budinca obținută se pune într-o tavă nu foarte mare și se dă în frigider pentru 6 ore. Budinca răcită se taie în pătrate egale.

Într-un bol, amestecă zahărul și scorțișoara. În alt bol amestecă ouăle. Fiecare pătrat de budincă se trece prin ouăle bătute, apoi prin pesmet și se prăjește în unt. Pătrățele de lapte prăjit se rumenesc, apoi se dau prin zahărul, amestecat cu scorțișoară. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel