Lapte de pasăre, rețetă. Cum se prepară deliciosul desert
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Lapte de pasăre, rețetă. Cum se preapră deliciosul desert. Laptele de pasăre este un desert delicat și delicios, mai ales pentru pasionații de dulce. Iată cum se prepară.

Lapte de pasăre, rețetă. Ingrediente

1 l lapte, 6 ouă, 200 g zahăr, vanilie, 1 linguriţă feculă (sau făină), 1 lingură rom

Lapte de pasăre, rețetă. Mod de preparare


Lapte de pasăre, rețetă. Se pune la foc, într-o cratiţă potrivit de mare, laptele cu vanilia. Se bat într-un castron albuşurile spumă, după care se adaugă 100 g zahăr pudră, bătând din nou până se ţine albuşul tare. Când laptele începe să fiarbă, se face focul mai mic, astfel încât laptele abia să mai dea în clocot, scrie adevarul.ro.

Lapte de pasăre, rețetă. Cu o lingură mare de supă, udată cu apă, se ia din albuşul spumă, se netezeşte suprafaţa lăsând-o să fie puţin bombată, apoi se împinge albuşul din lingură, cu ajutorul unei linguriţe, în cratiţa cu lapte. Se formează astfel 4-5 ouă din albuş, nu mai multe, ca să aibă loc în cratiţă. Se ţin mai puţin de 2 minute pe o parte, se întorc pe cealaltă şi se ţin încă pe atâta.

Lapte de pasăre, rețetă. Se scot cu lingura cu găuri şi se aşază pe o sită, ca să se scurgă. Se continuă la fel până ce am fiert tot albuşul. Pentru ca albuşul să rămână frumos crescut, trebuie ţinut seama de două lucruri: laptele să nu fiarbă în clocote mari când se pune albuşul şi acesta să nu se ţină prea mult la foc.

Lapte de pasăre, rețetă. Separat se freacă gălbenuşurile cu 100 g zahăr şi o lingură de feculă (care poate fi înlocuită cu puţină făină). Se toarnă încet laptele strecurat peste gălbenuşuri, se dă totul la foc moale, amestecând, până începe să se lege. Când crema s-a răcorit, se adaugă o lingură de rom, se toarnă în castronul cu care va fi servită la masă, iar deasupra se aşază ouăle de albuş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel