Lapte cu turmeric. O băutură delicioasă, plină de beneficii
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Laptele cu turmeric este apreciat pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate și este adesea folosit ca un remediu alternativ pentru a stimula imunitatea și a preveni bolile

Laptele auriu - cunoscut și sub numele de lapte de turmeric - este o băutură indiană care a câștigat popularitate în culturile occidentale. Această băutură este obținută în mod tradițional prin încălzirea laptelui de vacă sau de plante cu turmeric și alte condimente, cum ar fi scorțișoară și ghimbir. Este apreciat pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate și este adesea folosit ca un remediu alternativ pentru a stimula imunitatea și a preveni bolile, conform healthline.com.


1. Conține antioxidanți


Ingredientul cheie al laptelui auriu este turmericul, un condiment popular în bucătăria asiatică.

Curcumina, componenta activă din turmeric, a fost folosită în medicina ayurvedică de secole datorită proprietăților sale antioxidante puternice.

Ele sunt esențiale pentru funcționarea celulelor tale, iar studiile arată în mod regulat că dietele bogate în antioxidanți pot ajuta la scăderea riscului de infecții și boli.


2. Poate ajuta la reducerea inflamației și a durerilor articulare


Ingredientele din laptele auriu au proprietăți antiinflamatorii puternice.

Se crede că inflamația cronică joacă un rol major în bolile cronice, inclusiv cancerul, sindromul metabolic, Alzheimer și bolile de inimă. Din acest motiv, dietele bogate în compuși antiinflamatori vă pot reduce riscul apariției acestor afecțiuni.


3. Poate îmbunătăți memoria și funcția creierului


Laptele auriu poate fi bun și pentru creierul tău.

Studiile arată că curcumina poate crește nivelul de factor neurotrofic derivat din creier (BDNF). BDNF este un compus care ajută creierul să formeze noi conexiuni și promovează creșterea celulelor creierului.



4. Poate îmbunătăți starea de spirit


Se pare că turmericul - mai precis compusul său activ curcumina - poate stimula starea de spirit și poate reduce simptomele depresiei.

Într-un studiu de 6 săptămâni, 60 de persoane cu tulburări depresive majore au luat fie curcumină, un antidepresiv sau o combinație.

Cei cărora li sa administrat numai curcumină au înregistrat îmbunătățiri similare celor cărora li sa administrat antidepresive, în timp ce grupul de combinație a observat cele mai multe beneficii.


5. Te poate proteja împotriva bolilor de inimă


Bolile de inimă sunt principala cauză de deces la nivel mondial. În mod interesant, scorțișoara, ghimbirul și turmericul - ingredientele cheie din laptele auriu - au fost toate legate de un risc mai mic de boli de inimă.


6. Poate scădea nivelul zahărului din sânge


Ingredientele din laptele auriu, în special ghimbirul și scorțișoara, pot ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge.



7. Poate reduce riscul de cancer


Cancerul este o boală marcată de creșterea necontrolată a celulelor.

Pe lângă tratamentele convenționale, remediile alternative împotriva cancerului sunt din ce în ce mai căutate. Interesant este că unele cercetări sugerează că condimentele folosite în laptele auriu pot oferi unele beneficii în acest sens.


8. Are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice


În India, laptele auriu este adesea folosit ca remediu casnic împotriva răcelii. De fapt, băutura galbenă este apreciată pentru proprietățile sale de stimulare a sistemului imunitar.

Studiile sugerează că curcumina are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice care pot ajuta la prevenirea și combaterea infecțiilor.

9. Ghimbirul și turmericul pot îmbunătăți digestia


Indigestia cronică, cunoscută și sub numele de dispepsie, se caracterizează prin durere și disconfort în partea superioară a stomacului.

Ghimbirul, unul dintre ingredientele folosite în laptele auriu, poate ajuta la ameliorarea acestei afecțiuni.

Cercetările arată în continuare că turmericul, un alt ingredient folosit pentru a face lapte auriu, poate ajuta la reducerea simptomelor de indigestie.

10. Calciul și vitamina D contribuie la oase mai puternice



Atât laptele de vacă, cât și laptele de plante sunt în general bogate în calciu și vitamina D - doi nutrienți esențiali pentru construirea și menținerea oaselor puternice.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel