Data publicării:

Lapte contaminat cu aflatoxină, retras din școlile Sectorului 2

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Root
WhatsApp
lapte
lapte

În urma anunțului ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, care afirma că două loturi de lapte ar fi fost infestat cu aflatoxină, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a declarat că laptele a fost retras din şcolile din sectorul 2 al Capitalei. Potrivit acestuia peste 30.000 de elevi ar fi putut fi afectaţi.

După carnea de  cal, la orizont se prefigurează un un scandal: cel al laptelui contaminat cu aflatoxină. Potrivit ministrului Daniel Constantin, două loturi de lapte care se presupune că a fost contaminat au fost descoperite pe piața alimentară.

"Au început controalele în România. Pe măsură ce facem aceste controale, descoperim noi și noi lucruri. Sunt câteva situații de alertă, ultima vizează zona de lapte. S-a identificat lapte care este importat din Ungaria, care conține aflatoxină. S-a identificat și un procesator din România cu lapte cu aflatoxină", a spus Constantin.

Un lot de lapte a fost descoperit la un procesator din România, înainte ca laptele să ajungă pe piaţă. A doua cantitate de lapte contaminat a fost identificată la un comerciant. Laptele de aici fusese importat din Ungaria.

 Din câte se pare, o parte a laptelui contaminat ar fi ajuns și în școlile  din sectorul 2 al Capitalei. Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 a decis retragerea produsului, dar potrivit acestuia peste 30.000 de elevi ar fi putut fi afectaţi.  "Una dintre companii livrează lapte şi în şcoli", a declarat Onţanu la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel