Lansarea navei spațiale Crew Dragon a fost anulată cu doar două minute înainte de momentul decolării
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lansarea navei spațiale Crew Dragon a fost anulată cu doar două minute înainte de momentul decolării / Foto: Pixabay, de WikiImages
Lansarea navei spațiale Crew Dragon a fost anulată cu doar două minute înainte de momentul decolării / Foto: Pixabay, de WikiImages
Lansarea navei spațiale Crew Dragon a fost anulată. Află în articol de ce.

SpaceX și NASA au anulat lansarea navei spațiale Crew Dragon către Stația Spațială Internațională după ce a fost detectată o problemă cu sistemul de sol al rachetei Falcon 9, scrie CNN. Echipajul era format din doi astronauţi americani, un cosmonaut rus şi un astronaut din Emiratele Arabe Unite.

Cu aproximativ două minute rămase pe cronometrul care efectua numărătoarea inversă necesară decolării, lansarea a fost întreruptă din cauza unei probleme legate de lichidul de aprindere TEA-TEB, care este folosit pentru a aprinde motoarele rachetei SpaceX Falcon 9 la decolare.

Decizia de a renunța la lansare a fost luată "dintr-o abundență de precauție", a declarat Kate Tice, inginer de sisteme SpaceX.

Cei patru astronauți, care erau prinși în capsula lor Crew Dragon deasupra rachetei în orele premergătoare lansării, au așteptat ca racheta să fie golită de combustibil înainte de a începe procesul de debarcare din navă spațială montată pe racheta care înălțimea de 70 de metri. Vor rămâne la fața locului la Centrul Spațial Kennedy până la următoarea încercare de lansare.

Când ar putea fi totuși decolarea

Următoarea oportunitate de decolare este marți, 28 februarie, la 1:22 a.m. ET, deși nu este încă clar dacă problema TEA-TEB va fi rezolvată la timp. Oficialii urmăresc unele condiții meteorologice nefavorabile care ar putea afecta aceastăîncercare de lansare, a declarat Steve Stich, managerul de program pentru Programul de echipaj comercial al NASA, la o conferință de presă, sâmbătă.

Oportunități suplimentare de lansare de rezervă sunt disponibile începând cu 2 martie.

Bill Nelson: Zborul spațial uman este un efort riscant

"Sunt mândru de concentrarea și devotamentul echipelor NASA și SpaceX de a menține Crew-6 în siguranță. Zborul spațial uman este un efort în mod inerent riscant și, ca întotdeauna, vom zbura când suntem pregătiți", a declarat Bill Nelson, administratorul NASA într-o postare pe blog.

Această misiune este de așteptat să marcheze cel de-al șaptelea zbor cu stronauți pe care SpaceX l-a efectuat în numele NASA din 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel