Ingrediente
250 g făină
150 ml apă călduță
1/2 bucată cub de drojdie proaspătă
1 praf sare
2 linguri zahăr
2 cani ulei
Pentru umplutură
200 g brânză sărată sau alte umpluturi la alegere
Vezi și: Clătite pariziene. Cum se prepară: Rețeta franțuzească
CARTOFI belgieni cu KAIZER. Cum se prepară: REȚETA
Langoși, rețeta tradițională. Cum se fac: ingrediente, preparare. Dizolvă într-un castron drojdia şi amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi frământă bine preparatul. Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu un prosop. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, pentru aproximativ 30 de minute, potrivit retete.unica.ro.
Langoși, rețeta tradițională. Cum se fac: ingrediente, preparare. Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă bucăţi din aluat. Se turtesc bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura. Lipește marginile, ca într-un plic. şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.
Langoși, rețeta tradițională. Cum se fac: ingrediente, preparare. Se scot langoşile pe șervețele de hârtie şi se lasă la scurs. Fiecare bucățică de langoși se pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust, dacă le preferi simple. Se servesc calde.