Data publicării:

Landurile germane vor controale stricte la frontiere pentru limitarea migrației ilegale

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Landurile din Germania susțin că numărul persoanelor care cer azil este ”mult prea ridicat” și vor controale mai stricte la granițe.

Citește și: Olanda a decis reintroducerea controalelor la granițe: O măsură de urgență

Spațiul Schengen pare să fie doar în teorie, după ce mai multe state au reintrodus controalele vamale la granițe.

Astfel, premierii celor 16 landuri federale germane, reuniți vineri la Leipzig, în estul țării, au emis un comunicat comun în problema migrației, în care afirmă că numărul persoanelor care solicită azil este ”încă mult prea ridicat”, informează dpa, scrie Agerpres.

Comunicatul, emis de comitetul care îi reunește pe prim-miniștrii landurilor pentru a-și coordona politicile, a concluzionat că ”este în continuare nevoie de acțiune în această problemă”.

Totuși, ei au admis că măsurile luate deja pentru un control mai bun al migrației încep să aibă efect.

Prim-miniștrii landurilor au decis să continue controalele în vigoare la frontierele interne, despre care au spus că au contribuit semnificativ la reducerea numărului de intrări ilegale.

Un alt punct cheie este revigorarea așa-numitului Regulament Dublin, care stă la baza transferurilor în interiorul Uniunii Europene. Acesta prevede ca solicitanții de azil trebuie să fie transferați în statul în care au pus piciorul pentru prima dată pe teritoriul UE.

Prim-miniștrii au cerut ca, pe viitor, responsabilitatea pentru aceasta să nu mai revină landurilor, ci, în mod centralizat, guvernului federal.

Se vrea redeschiderea discuțiilor privind deportările

În plus, landurile plănuiesc să redeschidă discuția cu guvernul federal cu privire la deportările în țări de tranzit sau din afara UE.

Totodată, ele au cerut guvernului de la Berlin să raporteze despre situația actuală și să prezinte modele precise la următoarea conferință comună a premierilor în decembrie.

De asemenea, landurile au cerut guvernului federal să limiteze reunificarea familială doar la cazurile în dificultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel